Prijava na e-nasvete

Zaplešimo skupaj

Zapeljiva Batcahta

Če ste se salse že naplesali, preizkusite še enega izmed popularnih plesov Latinske Amerike, ki izhaja iz Dominikanske republike – bachata, kjer z gibi bokov nakazujete na čutnost in čustvenost plesa. Izvaja se v 4 korakih, ki se odplešejo na mestu ali v krogih. Osnova so trije koraki s kubanskim gibom bokov, katerim sledi končni korak z gibom boka. Plešete ga lahko posamezno ali v paru. Glasba je romantična in z ljubezensko tematiko, plesni koraki pa poživljajoči, zapeljivi in zabavni.

Brez Soplesalca/ke?

To naj vas nikakor ne skrbi! Odpravite se sami ali skupaj s prijateljem/ico na eno izmed srečanj in kmalu boste »poparčkani«, lahko z najboljšim soplesalcem/ko, če pa ne boste imeli te sreče, pa lahko vsak teden zamenjate soplesalca/ko.

Hibridi Step-a

Step se redko pleše ob glasbi, saj sam step ples ustvarja ritmične zvoke in plesalci pogosto občutek ritma ustvarjajo sami. Popularen postaja step ples, kjer plesalci plešejo step ob zvokih bobnov ali pa hip-hop-a. Takšen ples je predvsem za plesalce, ki se radi gibljejo po »svoje« in ustvarjajo korake ter težje sledijo v naprej pripravljenim koreografijam.

 »Viralni« plesni izzivi

Tako kot sta pred nekaj desetletji Makarena in YMCA obnorela svet, smo v zadnjih letih priča kar nekaj plesom oziroma bolje rečeno plesnim korakom, ki so pridobili masovno popularnost. Teh korakov se lahko naučimo vsi, tudi tisti, ki imamo za ples načeloma dve levi nogi, saj so ‘sestavljeni’ iz enostavnih vsakdanjih gibov. Tudi če se znajdete sami sredi plesišča in le nekajkrat ponovite te gibe, boste hitro okoli sebe zbrali druščino. Popularni plesni izzivi so zrasli predvsem zahvaljujoč socialnim omrežjem, kjer lahko izvajalci, plesalci ali pa še pogosteje posamezniki objavijo izsek plesa ali zabaven korak na popularno pesem ter imajo uspeh zagotovljen.

Tako so se razširili plesni izzivi popularnih uspešnic, kot so In My Feelings (Drake) – #DoTheShiggy, Level up (Ciara), BTS (Idol). Ali pa morda izziv iz igrice Fortnite, kjer so ponovno oživili »Industrial Dance« ali »Cyber Goth« dance ter ga preimenovali v »Orange Justice« ali »Roy Purdy«. Slednjega preprosto izvedete tako, da gibljete roki v različne smeri, medtem ko koleni vrtite v levo in desno. Izvedete pa lahko tudi preprosti »Dip«, tako da roki izmenjujete gor in dol, koleni pa istočasno malce poskakujeta, s hrbtom pa ste malo nagnjeni nazaj. Zabaven pa je tudi »John o clap« plesni korak, pri katerem zavrtite roke, skočite in nato zaploskate na eni strani ter počasi prevalite težo na drugo nogo in gib oz. korak ponovite.  

Pridobite telesno moč s plesom ob drogu

Popularen fitnes trend za pridobivanje moči in vzdržljivosti ter tudi izgubo telesne teže. Izvedba je težja, kot deluje na prvi pogled, saj morate uporabljati lastno težo. Združuje 4 vadbe – pilates, jogo, TRX in barre vadbo (vadba, ki združuje funkcionalni trening, jogo, pilates in ples). Hkrati pa so mnogi mnenja, da je odličen način pridobivanja samozavesti. Ples ob drogu je aerobna vadba. Izoblikujete si predvsem mišice zgornjega dela telesa, saj morate dvigniti svoje telo ob ali od droga, ob čemer izoblikujete svoje roke in ramena ter lahko izboljšate svojo držo. Navadno se izvaja v obliki nadzorovanih vadb, kjer vas trener vodi skozi koreografirano rutino vrtenja na drogu ali na tleh, ob slednjem pa trenirate tudi spodnji del telesa. Vadbe tega plesa pa niso priljubljene le med ženskami, ampak se jih udeležuje tudi vse več moških.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ