Prijava na e-nasvete

Indoor aktivnosti – vodene vadbe

Pilates Flow

Vadba je dinamična in aktivira mišice celega telesa, povezuje posamezne vaje v sklope, ki se izvajajo v višjem tempu. Z vadbo se poveča poraba energije, pridobiva kondicija, krepi telo. Primerna je za tiste, ki jim je klasična aerobika prepočasna in bi radi hitrejši tempo, bolj zanimive vaje.

Simply Step

Je vadba, ki vključuje korake in koreografijo na stepu (stopnički). Gre za intenziven trening, kjer udeleženi porablja kalorije in izgoreva maščobo. Primerna je za tiste, ki že imajo nekaj fizične pripravljenosti ali za začetnike, ki vadbo potem izvajajo na lažji stopnji.

Body Attack

Je visoko intenzivna vadba, kivključuje elemente intenzivne aerobne vadbe, vaje za mišično moč in stabilizacijo telesa. Je koreografsko enostavna, vsebuje pa predvsem tek, poskoke na hiter tempo glasbe. Povečuje kapaciteto srčno-žilnega sistema, kar omogoča izboljšanje splošne vzdržljivosti in telesne moči.

Body Pump

Je trening celega telesa, kjer z vajami z utežmi povečujemo moč in oblikujemo telo. Gre za najhitrejši način oblikovanja telesa, kjer si lahko vsak posameznik prilagaja težo uteži in tako tudi težavnostno stopnjo vadbe. Trenira se s pomočjo droga, na katerega se dodajajo različno težke uteži.

Zumba

Vadba ob glasbi latino ritmov merengue, salse, cumbie, reggaetona, calypsa, sambe. Koreografija je sestavljena tako, da skozi vadbo povečuje porabo kalorij, pospešuje izgorevanje maščobe, oblikuje mišice (predvsem mišične skupine nog, zadnjice, rok, trebuha, srca). Primerna je za vsakega, ki so mu všeč latinsko-ameriški ritmi, elementi plesa z mešanico aerobike.

Crossfit

Vadba zajema različne vrste treningov, kot so tek, kolesarjenje, plavanje, vadbe z utežmi, skoki, zgibi, počepi, preskakovanje kolebnice, sklece. Obiskovalci vadbe vadijo skupaj, a gre za precej individualno vadbo, ki ni podobna aerobiki, fitnesu, body buildingu. Treningi zahtevajo določen telesni in mentalni trud, zajema vadbo vzdržljivosti, vadbo za moč in tekaške treninge. Eden izmed ciljev te vadbe je ljudi pripraviti za kakovostno življenje v poznejših letih. Vadba uri osnovne funkcionalne gibe, kot so počep, potisk, vleka od tal …

Joga

Je starodavni način urjenja telesa, ki vključuje telesne vaje, dihalne vaje, vaje sproščanja in koncentracije, v naprednejših stopnjah pa tudi vaje meditacije. Ukvarjanje z jogo nam omogoči lažje obvladovanje stresnih situacij, bolj zdravo življenje, večjo moč in vzdržljivost mišic, gibljivost sklepov, boljši pretok krvi, ravnotežje, spomin, koncentracijo, koordinacijo gibanja. Vadba je primerna za začetnike in zanjo ne potrebujete telesne pripravljenosti ali predznanja.

Flow Joga

Pri tej vadbi gre za povezovanje dihanja z gibanjem. Je fizično zahtevna vaja, kjer poteka hitro prehajanje med telesnimi položaji. Z redno vadbo izboljšamo koordinacijo in gibljivost telesa, moč, ravnotežje, prebavo, krvni obtok, delovanje organov, boljši spomin, večjo koncentracijo, obvladovanje stresa.

Aerolates

Je kombinacija aerobike, plesa in pilatesa. Z aerobnih delom poskrbite za porabo maščob, z vajami pilatesa pa oblikujete vse mišične skupine. Vadba dobro vpliva na celo telo, z njo oblikujemo telo, pridobivamo in vzdržujemo kondicijsko pripravljenost, okrepimo mišice, izboljšamo telesno držo, povečamo gibljivost telesa, razvijamo ravnotežje. Vadba je namenjena vsem, ki so jim všeč vadba aerobike in vaje pilates, s katerimi bi radi oblikovali svoje telo.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ