Prijava na e-nasvete

SOS telefon za ženske

Na ta način želijo prispevati k večji ozaveščenosti ter dvigu nivoja znanja, potrebnega za razumevanje problematike in dejstva, da nasilje nad ženskami povzroča, ohranja in poglablja neenakost med spoloma v naši družbi, diskriminacijo in kršenje človekovih pravic.

Projekt je sestavljen iz:

  1. 3 izobraževalnih kvizov:

Enakost med spoloma in človekove pravice

Nasilje nad ženskami

Nasilje nad ženskami in nasilje nad otroki v družini

  1. igre spomin
  2. dveh glasbenih spotov:

Projekt “S svetovnim spletom do ozaveščenosti o nasilju nad ženskami” sofinancira Urad Vlade Republike Slovenije za enake možnosti.

PREVERI …

Kaj pomeni nasilje nad ženskami?

Ženske so zaradi svojega spola šibkejša družbena skupina in so zato bolj izpostavljene diskriminaciji in nasilju. Nasilje nad ženskami izvira iz neenakosti med spoloma in jo pomaga ohranjati. Nasilje nad ženskami je kršenje človekovih pravic žensk.

Kaj pomeni biti strpen do nasilja nad ženskami?

Biti strpen do nasilja nad ženskami pomeni biti strpen tudi do neenakosti med spoloma, diskriminacije žensk in kršenja človekovih pravic žensk. Pomeni zagovarjati nasilje nad mamo, sestro, sošolko, prijateljico, partnerko, sodelavko…

Spremenimo odnos družbe do nasilja nad ženskami …

… stereotipno obravnavanje vlog žensk in moških, zanikanje, zmanjševanje pomena, molk in strpnost do nasilja nad ženskami. Prišel je čas, da zavzamemo stališče ničelne strpnosti do nasilja nad ženskami!

Kako lahko zmanjšamo nasilje nad ženskami v družbi?

S krepitvijo enakovrednega položaja žensk v družbi, spodbujanjem njihovega izobraževanja ter odpravo stereotipov in vedenj, ki diskriminirajo ženske.

Kako lahko tudi ti prispevaš k manjši strpnosti do nasilja nad ženskami?

1. Znanje, ozaveščenost in informiranost ti pomagajo prepoznavati in preprečevati nasilje nad ženskami.

2. O svojih prepričanjih spregovori naglas! Doma, v družbi, v šoli, na delovnem mestu. Ozaveščaj, prepričuj in zagovarjaj svoja stališča!

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ