Prijava na e-nasvete

Unovči svoj hobi

Prvi korak je skupen vsem – določite pravo ciljno skupino in se vprašate, kako jim bo vaša rešitev v pomoč pri doseganju njihovih ciljev, premagovanju ovir ali zabavi.

Guru družabnih omrežij

Obvladaš družabna omrežja? Naziv guru družabnih omrežij pridobiš tako, da zgradiš svoje občinstvo, osebno znamko ali hkrati upravljaš družabna omrežja za več podjetij ali organizacij. Za začetek ponudi svoje usluge neprofitnim organizacijam, da zgradiš svoj portfelji, nato poišči druge stranke – razpisi zaposlitvenih agencij, start-upi ali izdelovalci ročnih izdelkov.

Blogs & vlogs

Blogi, so še vedno »in«, v zadnjih letih so se razširili na vloge – video blogi. Blogerji in vlogerji uspešno oblikujejo svoje kariere, zahvaljujoč – naročnikom, email marketingu, spoznorstvom in partnerstvom. So trendseterji, ki lahko uspešno dvignejo ali zrušijo produkte in blagovne znamke. Blogerji in vlogerji iz svoje osebne znamke razvijajo poslovne ideje in produkte – knjige, ličila, modne kolekcije, aplikacije, filme, tv oddaje in merchendise.

E-knjige

Pripravite priročnik ali strnite raziskavo področja vašega interesa in izdajte e-knjigo. Pomagajte posameznikom, ki se želijo naučiti novih spretnosti ali spoznati novo področje. Pomemben korak je oblikovanje knjige – kratki odstavki, izpostavite pomembnejše informacije in dodajte fotografije. V PDF obliki jo naložite na issuu.com, gumroad.com, blurb.com ali e-junkie.com. Vložite čas tudi v deljenje e-knjige in promocijo. Gradnja osebne znamke, občinstva in prepoznavnosti vas lahko vodi do predstavitve knjige pri tradicionalnih založbah ali vam služi kot dodatna promocija ene izmed vaših drugih poslovnih idej.

Podcasting

Če vam ni do pisanja, svoje interese ali raziskave delite v podcastih. Mnogi podjetniki so prepričani, da je to najučinkovitejši način razvoja poslovanja. Pridobivanje občinstva s podcastom, je lahko odličen način privabljanja sponzorjev, partnerjev in financiranja poslovnih idej. Med podcasti se povežete in učite svoje poslušalce, ki jih lahko nato spremenite v stranke, ki kupujejo vaše produkte. Naložite jih na soundcloud.com, ourmedia.org ali libsyn.com.

Spletni tečaji

Povpraševanja po spletnih tečajih je ogromno, a ni vsak kvaliteten. Z vloženo energijo in pravo strategijo, lahko prinese zaslužek. Podobno kot e-knjige in podcasting tudi spletni tečaji pomagajo pri širjenju znanj in idej ter pridobivanju poslovnih priložnosti. Sicer lahko uporabite svojo spletno stran, vendar bo prvi korak do gradnje občinstva lažji, če naložite vaš spletni tečaj na spletne platforme, kot so teachable.com, udemy.com, thinkific.com ali skillshare.com, ki že imajo vzpostavljene skupnosti uporabnikov, ki redno spremljajo (nove) spletne tečaje.

Unovči hobi in ga spremeni v dodatni zaslužek

Na vrhu lestvic dodatnih možnosti za zaslužek so še vedno – oblikovanje spletnih strani, grafično oblikovanje in razvoj aplikacij ter tudi fotografiranje in pisanje ali lektoriranje tekstov in izdelava izdelkov doma (nakit, kozmetika, izdelki iz lesa, oblačila in modni dodatki …).

Svetovanje pri organizaciji doma: Oblikujte portfelji, v katerem imate pripravljenih več različnih scenarijev in nasvetov organizacije prostorov, dogodkov in obveznosti. Pripravite vprašalnike in check liste, ki vam bodo v pomoč pri prilagajanju na posamezne stranke.

Načrtovanje dogodkov: Portfelji iz načrtovanja dogodkov lahko zgradite s sodelovanjem in pomočjo pri organizaciji dogodkov pri neprofitnih organizacijah ali projektih.

Analitika baz podatkov: Zaradi velikih količin podatkov, ki nas vsakodnevno obkrožajo podjetja iščejo analitike podatkovnih baz. Platforma, kjer lahko ponudite svoje storitve ali poiščete tuje stranke je upwork.com.

Lokalni turistični vodič in dodajte svojemu načinu vodenja edinstven pridih. Kot na primer Vantigo, kjer je ustanovitelj, začel voziti turiste po mestnih turističnih aktivnosti in atrakcijah s svojim mini-busom.

Lahko postanete svetovalec za pripravo in oblikovanje predstavitev ter javno nastopanje, za izbiro potovanj ali adrenalinskih izkušenj, svetovalec za notranji dizajn…

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ