Prijava na e-nasvete

Kako najbolje porabiti zadnje študentsko leto?

Prostovoljstvo v Sloveniji

Če bi radi pomagali v Sloveniji, si lahko na spletni strani www.prostovoljstvo.org poiščete delo, ki vas veseli. Koristne informacije najdete tudi v EU novicah za mlade Eurodesk. V reviji Mladje, ki jo je izdala slovenska nacionalna agencija programa Mladi v akciji, na temo mednarodnega prostovoljstva, s posebnim poudarkom na Evropski prostovoljni službi, lahko najdete dodatne informacije o prostovoljstvu. Nekatere izmed dejavnosti, ki jih lahko počnete, so vodenje delavnic za otroke, raznašanje letakov, pobiranje prijav in vstopnin, posodabljanje spletnih strani …

Prostovoljstvo v Evropi in po svetu

Na spletni strani Evropske prostovoljne službe so navedene informacije glavnih značilnosti programa, kot tudi merila in pogoji o tem, kako sodelovati v programu Mladi v akciji.
Prijavite se lahko za prosta delovna mesta in dela na projektih. Namen programa je spodbujati solidarnost in mobilnost med mladimi Evropejci in jim s tem pomagati, da postanejo bolj aktivni državljani. Program je odprt za države Evropske unije in traja najdlje dve leti. Več informacij najdete na spletni strani http://europa.eu/youth/sl pod razdelkom Prostovoljstvo. Mednarodna mladinska izmenjava v kulturi je neprofitna organizacija mladinskih izmenjav, ki koordinira kratkotrajne tabore v približno 30 državah po vsem svetu. Običajno se delovni tabori pripravijo na področju kulturne dediščine, okolja ali zdravstvenega izobraževanja. Odločite se lahko za tabore, ki trajajo 6–12 mesecev ali 2–16 tednov in izbirate med 26–40 državami, ki vam ponujajo 21–28 različnih projektov. Več podrobnih informacij najdete na: www.icye.org. Zveza organizacij Evropske prostovoljne službe so nacionalne organizacije, ki izvajajo mednarodne projekte prostovoljne službe. V zvezo je vključenih 49 članic iz 30 držav Evrope, Amerike in Azije. Več informacij najdete na: www.alliance-network.eu.

Delovni kampi

Concordia (www.concordia-association.org) je organizacija, ki pomaga pripraviti in podpirati delovne tabore v Evropi, Afriki, Aziji in Latinski Ameriki. Odločite se lahko za delo v dobrodelnih organizacijah za mednarodno izmenjavo z delovnimi tabori v Nemčiji, Latinski Ameriki in Švici. Mednarodna prostovoljna služba (http://ivsgb.org) vam omogoča, da se udeležite poletnega tabora v Evropi, Severni Ameriki ali Severni Afriki ter spoznate ljudi z vsega sveta. Dejavnosti vključujejo mirovne tabore in protirasistično delo. Tabori so kratkotrajni, srednje dolgi in dolgotrajni. Prijavite se lahko samo starejši od 18 let. Če želite delati v skupinah, je Mednarodno mladinsko delo (www.ijgd.de) pravo za vas. Izvedeli boste več o kratkotrajnih mednarodnih delovnih taborih v Nemčiji in drugje po Evropi ter daljših v Afriki, Južni Aziji in Latinski Ameriki. Mladinska solidarnost sodi k mladinskim delovnim taborom francoskega združenja, ki je del francoskega ministrstva za mlade in šport.

Mladinske izmenjave

AEGEE (www.projects.aegee.org/suct) je program poletnih univerz, ki združuje študente iz različnih držav. Lions Club (www.lionsclubs.org) je organizacija, ki izvaja mladinske izmenjave za mlade od 15 do 21 let za od štiri do šest tednov. Medkulturni programi AFS (www.afs.org) je mednarodni program študentske izmenjave, namenjen študentom in drugim mladim odraslim. Odpotujete lahko v različne države. Mednarodna organizacija za mladinske izmenjave (www.icye.org) spodbuja mladinsko mobilnost, mednarodno učenje in mednarodno prostovoljno delo. Youth for Understanding (www.yfu.org) vam daje možnost, da preživite leto ali poletje pri gostiteljski družini v tujini. Oglejte si različne države, si izberite eno, preglejte prijavne postopke in roke.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ