fbpx
Domov Oznake Potovanja

Oznaka: Potovanja

Kaj če izgubim …

Kaj narediti v primeru, ko izgubite ali pa vam ukradejo osebno izkaznico, potni list, zdravstveno izkaznico, vozniško dovoljenje, spričevalo?

Vrste študentskih potovalnih izkaznic

Študentska leta omogočajo relativno veliko prostega časa s katerim razpolagate sami. Tako sedaj načeloma ni več problem odpotovati sredi leta za nekaj tednov na drug konec sveta, edina prava ovira so stroški, ki pridejo s potovanjem. V ta namen smo v sodelovanju z Vanjo Ogrinc iz STA Ljubljana pripravili nekaj nasvetov, kako najbolje izkoristiti študentski status na potovanju.

Kako najbolje porabiti zadnje študentsko leto?

Ali razmišljate o potovanjih, spoznavanju in navadah drugih kultur, učenju jezikov … pa vam zmeraj zmanjka časa, da bi poiskali želene informacije? Bi se želeli naučiti novih spretnosti, medtem ko pomagate drugim? V članku vam bomo nakazali, kje lahko najdete koristne informacije o tem, kako čas pametno in dobro izkoristiti.

Popotniške avanture

Mladi si želimo svobode, se radi zabavamo in odkrivamo nove kulture, še posebej tiste neodkrite, pripravljeni smo tvegati, a v vse to vložiti čim manj denarja. Kaj vse moramo videti? Ta seznam je zagotovo dolg, vsak pa si ga prilagodi nekoliko po svoje. Kljub vsemu pa obstajajo določeni kraji, ki so za mlade še posebej privlačni. Najprej moramo odkriti pravi namen potovanja.

Kam na izlet v Ljubljani in okolici?

Kam se lahko čez vikend odpravite na krajši izlet v prestolnici in tam ostanete tudi za konec tedna? Spoznajte Ljubljano in njeno okolico.