fbpx
Domov Oznake Zavarovanje

Oznaka: zavarovanje

VIDEO: 6 pomembnih opravil na začetku študijskega leta

Ali veste, kaj je treba postoriti že v prvem tednu? Zbrali smo nekaj predlogov, da bo začetek študijskega leta lažji in da boste pripravljeni na novo, uspešno študijsko leto.

Ureditev zdravstvenega zavarovanja po izgubi statusa oz. 26. letu

Ste vedeli, da po izgubi statusa oziroma ko dopolnite 26 let, ne morete biti več vključeni v obvezno zdravstveno zavarovanje kot družinski član – otrok, preko enega od staršev? Sami si morate urediti tako obvezno kot tudi prostovoljno zdravstveno zavarovanje.

Koristni nasveti za potovanje po Evropi

Evropska komisija v Bruslju je objavila nasvete pri reševanju dilem ob potovanju po Evropi. Spodaj najdeš uporabne informacije in napotke.

Kaj vse moram storiti, ko dopolnim 26 let?

V članku se pozanimajte, kolikokrat lahko koristite absolventski staž, zakaj si morate urediti tudi zdravstveno zavarovanje in kako je z delom prek študentskega servisa.

Kako si izberem osebnega zdravnika?

Pri uveljavljanju pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja ima vsaka zavarovana oseba pravico do proste izbire zdravnika in zdravstvenega zavoda. Zdravnik, ki si ga zavarovana oseba izbere, je njen izbrani osebni zdravnik. Oseba si lahko izbere splošnega osebnega zdravnika, osebnega zobozdravnika in osebnega ginekologa (to velja le za osebe ženskega spola).

Popotniške avanture

Mladi si želimo svobode, se radi zabavamo in odkrivamo nove kulture, še posebej tiste neodkrite, pripravljeni smo tvegati, a v vse to vložiti čim manj denarja. Kaj vse moramo videti? Ta seznam je zagotovo dolg, vsak pa si ga prilagodi nekoliko po svoje. Kljub vsemu pa obstajajo določeni kraji, ki so za mlade še posebej privlačni. Najprej moramo odkriti pravi namen potovanja.