fbpx
Domov Oznake S.p.

Oznaka: s.p.

Kako odpreti svoje prvo podjetje

Pri odpiranju podjetja se lahko soočite z različnimi dilemami, ena izmed njih je tudi, katero obliko poslovanja izbrati. Predstavljamo vam dve najpogostejši obliki, za kateri se največ podjetnikov odloči, ko se odpravijo na svojo poslovno pot.

Zgodbe uspešnih mladih podjetnikov

Starost ne sme biti ovira uspeha. Predstavljamo vam neustrašne mlade, ki so se s pogumom povzpeli na podjetniško pot in z nami delili svoje nasvete in svojo mlado podjetniško zgodbo.

Najpogostejši izzivi podjetnice

Žensko podjetništvo pripomore k intenzivnejši in učinkovitejši rabi potenciala in bogastva talenta žensk, meni Alenka Vodončnik, predsednica Sekcije podjetnic in obrtnic, Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje.

Primerjava med s.p., podjemno/avtorsko pogodbo in študentsko napotnico

Večina študentov se po končanem študiju znajde na trgu dela, kjer pa prihaja do vedno večje fleksibilnosti, ki se kaže predvsem z naraščanjem dela z lastnim s. p., preko podjemnih in avtorskih pogodb ter izkoriščanjem študentskega statusa za delo na študentsko napotnico.

Pridobite denar za zagon podjetja

Da bi svojo željo po ustanovitvi podjetja lahko realizirali, boste na začetku najbolj potrebovali finančna sredstva. Brez teh nikakor ne gre, zato vam v nadaljevanju predstavljamo različne možnosti, kje vse lahko dobite denar za zagon svojega podjetja.

Kako začeti svoj posel iz ideje

Po študiju se danes vedno več mladih odloči za samostojno podjetniško pot. V članku vam predstavljamo vse informacije o tem, kako začeti svoj posel iz ideje. Pogovarjali smo se tudi z uspešnimi mladimi podjetniki ...

Če službe ni, začnite svoj posel

Mladim se pogosto zdi, da se trud ne izplača, saj službe ne bo. Statistika brezposelnosti morda res govori temu v prid, a pogledati je treba na mikro nivo – k posamezniku, njegovim možnostim in sposobnostim. Poiščite dejavnost, ki vas zanima, veseli in začnite svoj posel.

Kako ustanoviti podjetje?

Podjetništvo je mladi generaciji glede na način dela in razmišljanja enostavno pisano na kožo. Na drugi strani pa je res, da je podjetništvo izjemno zahtevno, predvsem zaradi trdega dela, neprestanega vlaganja, težkih odločitev ter potrebe po veliki meri fleksibilnosti in prilagajanja.

Študentsko podjetništvo

Se odločate za študentsko podjetništvo? V zadnjem četrtletju leta 2016 je bilo pri nas v povprečju 11,7% samozaposlenih oseb izmed vseh delovnoaktivnih prebivalcev.

Ali ste pripravljeni na podjetniško pot?

Podjetništvo postaja vedno bolj aktualna karierna alternativa po končanem študiju, saj prinaša mnoge prednosti, kot so večja stopnja samoaktualizacije, možnost realizacije lastne ideje in kreativnih impulzov, večja mera svobode, delo z izbranimi ljudmi in nenazadnje tudi možnost večjih finančnih zaslužkov.