fbpx
Domov Oznake Pavziranje

Oznaka: pavziranje

Zaščita pred vračanjem štipendij

O tem, v katerih primerih štipendijsko razmerje miruje, preneha in kako se lahko izognete vračilu štipendije, če ste ravno pred zaključkom določene izobraževalne stopnje.

Ureditev zdravstvenega zavarovanja po izgubi statusa oz. 26. letu

Ste vedeli, da po izgubi statusa oziroma ko dopolnite 26 let, ne morete biti več vključeni v obvezno zdravstveno zavarovanje kot družinski član – otrok, preko enega od staršev? Sami si morate urediti tako obvezno kot tudi prostovoljno zdravstveno zavarovanje.

Spremembe pri statusih študenta

Z letom 2012 je na področju študentskega statusa prišlo do nekaj sprememb. Te so predvsem pri absolventskem letu, saj tega ni več, če se med študijem prepišete ali pa ponavljate.

Pavziram, kaj pa sedaj?

Ni vam uspelo opraviti vseh obveznosti za prehod v višji letnik in izkoristili ste že vse ostale možnosti, zato morate eno leto počivati, »pavzirati« v študentskem žargonu. Ampak brez skrbi in depersije, to leto lahko imenitno izkoristite, tako za napredek na študijskem področju, kot tudi osebnem.

Če ugotoviš, da je bila izbira študija nepravilna

Kaj narediti, če ugotovite, da vaš študij ni to, kar ste si predstavljali? Prvi korak je, da se zavedate, da se to lahko zgodi vsakomur, zato ne glejte na to kot neuspeh temveč kot spoznanje, kaj vas v življenju veseli.

Koliko me bo stalo življenje brez študentskega statusa?

Ko izgubite študentski status, se pojavi kar nekaj novih stroškov ...

Kasnejši prepis na drugo študijsko smer

Kaj pa, če ugotovite, da ste naredili napačno odločitev in študij, ki ga študirate, ni to, kar ste si predstavljali? Kaj narediti? Ponujamo vam nekaj rešitev in nasvet, da to še ne pomeni, da je konec sveta.

Sem izbral/a pravo fakulteto?

Ne zamenjajte fakultete še preden ne spoznate svojih resničnih želja, ciljev in motivov! Preberite si 5 korakov in šele nato razmislite, ali boste spremenili svojo študijsko pot ali pa ste se prenaglili. V vsakem primeru, ne obupajte, vsako, še tako veliko težavo se da rešiti.