Loading Dogodki

<< Nazaj na dogodke

  • This event has passed.

Evropski teden programiranja

15. oktobra, 2016 ob 8:00 - 23. oktobra, 2016 ob 17:00

Zastonj

Prva od možnosti je sodelovanje na taborih programiranja, ki potekajo po celotni Evropi. Nam najbližja sta na Madžarskem, pobrskajte pa tudi za različnimi delavnicami programiranja.

Druga možnost pa je samostojno učenje. Imejte v mislih, da se je veliko programerjev samih naučilo te spretnosti. Rabite motivacijo in zanimanje. Da pa bo začetek malce lažji, pa poskusite 4 možnosti za začetnike:

Scratch je brezplačen programski jezik, namenjen predvsem mladim (vendar koristen tudi za odrasle), v katerem je mogoče ustvariti lastne interaktivne zgodbe, igre in animacije.

– Codecademy: naučite se interaktivnega programiranja, povsem brezplačno.

– Code School: na platformi Code School se lahko o spletnih tehnologijah poučite kar prek brskalnika, in sicer s posnetki predavanj, programskimi nalogami in posnetki zaslona.

– Code.org tutorials: enostavni spletni učni programi za začetnike, ki vam bodo vzeli zgolj slabo uro.

Seveda pa ne smemo pozabiti na vedno bolj priljubljene spletne tečaje. Pobrskajte po:

Coursera

MIT OpenSourseWare

Udacity

Khan Academy: osnove programiranja v jeziku JavaScript in knjižnici ProcessingJS.

Zagotovo pa ste že slišali za Rails Girls, CoderDojo ali Django Girls. Prva je brezplačni, ponavadi vikend dogodek, ki je namenjen samo dekletom, ki jih zanima programiranje. Drugi pa je namenjen mladini od 7. do 17. leta starosti, naučijo pa se kako programirati, raziskovati tehnologije ter razvijati spletne strani, aplikacije in igre

EVROPSKI TEDEN PROGRAMIRANJA: 15. – 23. oktober 2016 >> OGLEJTE SI AKTIVNOSTI, KI BODO V TEM TEDNU POTEKALE

Namen te pobude je, da programiranje postane bolj prepoznavno, da se razkrije skrivnost teh spretnosti in da se motivirani ljudje skupaj učijo. Cilj je na dogodkih in v učilnicah zbrati več milijonov otrok, staršev, učiteljev, podjetnikov in oblikovalcev politik, da se naučijo programiranja in z njim povezanih spretnosti. V vsaki državi se je prijavil po en ali več ambasadorjev evropskega tedna programiranja, ki bodo glavna kontaktna točka za teden programiranja, pomagali bodo pri širjenju vizije pobude ter povezovanju lokalnih skupnosti in zainteresiranih akterjev.

Podrobnosti

Začetek:
15. oktobra, 2016 ob 8:00
Konec:
23. oktobra, 2016 ob 17:00
Cena:
Zastonj
Oznake dogodka:
,
Spletna stran:
http://codeweek.eu/

<< Nazaj na dogodke