fbpx
Domov Oznake Nakupovanje

Oznaka: nakupovanje

Oblikujmo garderobno kapsulo

Garderobna kapsula, ki je preprosta mini garderoba, sestavljena iz kosov, ki jih popolnoma obožujete, bo spremenila vaše življenje.

Darila v zadnjem trenutku: vodnik nakupovanja za zamudnike

Ste tudi vi med tistimi, ki po darila odidejo v zadnjem trenutku? Za vas smo pripravili vodnik prazničnega nakupovanja za zamudnike.

Etično nakupovanje

Če želite izbrati oblačila brez nevarnih snovi, iz pravične trgovine in v skladu z naravovarstvenimi standardi, morate poznati nekaj oznak na oblačilih.

Hormonski motilci

Skrb za lastno zdravje vedno bolj pridobiva na pomenu, zato se ni odveč vprašati, kako na vaše zdravje vplivajo tudi izdelki, ki jih uživate, uporabljate za nego telesa ali pa za čiščenje bivalnih površin.

Kako privarčevati za večje nakupe

Ko odraščate, več imate možnosti svojega zaslužka in s tem prvega koraka k finančni neodvisnosti. Če ste z delom na napotnico zaslužili nekaj denarja, velja preudarno razmisliti kaj boste z njim počeli v prihodnosti.

Pravična trgovina

Pravična trgovina je "trgovinsko partnerstvo”, ki temelji na dialogu, transparentnosti in spoštovanju in si prizadeva za večjo enakopravnost v mednarodni trgovini.

Pametno nakupovanje hrane

Preden se odpravite nakupovati sebi ljubo hrano, premislite, kje jo boste kupili, kaj resnično potrebujete in kako bo ta hrana dolgoročno vplivala na vaše počutje in zdravstveno stanje. Naj vas ne premamijo vabljiva oglasna sporočila, lepa embalaža, zavajajoče navedbe o hranljivosti določenih živil in raje kot kratkoročni užitek izberite dolgoročno ugodje.

Za lažjo izbiro prave številke oblačil

Vsak kos oblačila, ki ga kupimo, ima na bolj ali manj prikritem mestu našito oznako, ki služi kot njena osebna izkaznica. Iz nje lahko razberemo, kaj vse naredi obleko: njeno sestavo, kakšno nego potrebuje, konfekcijsko številko in še marsikaj drugega. Kdor se namerava držati navodil na oznaki, bo lahko še dolgo časa užival v novem oblačilu.

Kuponi s popusti na spletu

Ponudniki različnih izdelkov in storitev so, da bi potrošnike privabili k nakupu, tako morali postati še bolj izvirni. Eden od njihovih prijemov so tako različne ponudbe na spletnih mestih, ki storitve in izdelke ponujajo tudi za več kot 50 % ceneje.

Nasveti za pozitivno stanje na računu

Upravljanje s finančnimi zadevami je tesno povezano s samokontrolo. Ko se naučiš nadzorovati samega sebe, boste imeli nadzor tudi nad svojim denarjem. Nekaj vsakodnevnih nasvetov, ki se jih lahko drži čisto vsak, pa spodaj.