Prijava na e-nasvete

Oblikujmo garderobno kapsulo

S konceptom garderobne kapsule prenovite garderobo v kompaktno omaro, ki vsebuje najnujnejše kose, ki se med seboj popolnoma prepletajo, lahkotno ujemajo ter temeljijo na vašem osebnem stilu. Pripravite kapsulo za 3 mesece, ki jo nato ob spremembi sezone dodate sezonske ali nove kose.

Svetujemo vam, da začnete z investiranjem v visokokakovostne in brezčasne in klasične kose, katerim kasneje dodate sezonske trende, barve, printe ali vzorce.

Garderobna kapsula je namenjena zmanjšanju stresa (izbira oblačil zjutraj, kombiniranje oblačil, prekomerno nakupovanje) ter vam bo pomagala zmanjšati nered, prihraniti denar manj pogosto nakupovanje) in povečati možnosti kombiniranja oblačil.

Koraki do garderobne kapsule

Metoda 333 – 33 kosov za 3 mesece: Izberite 33 kosov (oblačila, modni dodatki, čevlji in oblačila za telesne aktivnosti) ter 3 mesece nosite in kombinirajte le ta oblačila. Po 3 mesecih (oz. z začetkom nove sezone) zamenjajte kose in kupite tiste, ki jih resnično potrebujete.

Vse se začne s čiščenjem omare!

  1. Popolnoma izpraznite in očistite omaro. Verjetno se vam zdi, da je to veliko dela, vendar je vseeno to najpomembnejši prvi korak. (Lahko upoštevate nasvet Marie Kondo – str. XXX).
  2. Načrtujte in pripravite seznam vaših 3 najljubših »outfitov«. Če bi morali nositi le 3 »outfite«, katere bi izbrali. Verjetno te kose že sedaj najpogosteje nosite.
  3. Ta oblačila obožujem in bi jih oblekel sedaj. Oblačila so vam prav in se ujemajo z vašim življenjskim stilom. V teh oblačilih se počutite udobno in samozavestno.
  4. Pospravite v škatle vse kose, ki vam trenutno niso prav. Oblačila v teh škatlah lahko podarite ali obdržite, le pospravite jih ven iz omare.
  5. Sentimentalna oblačila, ki jih nikoli ne oblečete: Oblačila, ki jih hranite iz sentimentalnih razlogov, potisnjene v temen kot omare ne služijo ravno svojemu namenu. Zato se v njih fotografirajte ali fotografirajte samo oblačila ter zapišite spomin, ki je za vas pomemben.
  6. Podarite kose, ki jih v zadnjih 5 letih niste nosili. Verjetno obstaja razlog, zakaj si posameznih kosov niste nadeli v zadnjih nekaj letih.
  7. Sezonska oblačila: Trenutno jih ne potrebujete, a jih obožujete, zato jih shranite za pravo sezono.
  8. Poznate svoje nakupovalne navade? Prepoznajte vašo šibkost – kateri so tisti kosi, ki jih imate največ? Preizkusite tehniko, nič nakupovanja 3 mesece.

3 ključni nasveti

Omejite svojo garderobo: V garderobo vključite 30–40 kosov (oblačil in čevljev). V to število lahko vključite tudi modne dodatke.

Nakupujte za posamezno sezono: Ob koncu sezone pripravite seznam oblačil in čevljev, ki  jih boste ob prehodu sezone zamenjali ter seznam, kaj morate še kupiti.

Preprostost: Cilj je da zmanjšate garderobo. Izogibajte se nakupovanju, dokler ne začnete načrtovati garderobne kapsule za novo sezono.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ