fbpx
Domov Oznake Izpiti

Oznaka: izpiti

Triki za urjenje spomina

V izpitnem obdobju smo obremenjeni s podatki, ki jih je treba vedeti za posamezni izpit. Vsak študent ima svoj način učenja, a pomembno je, da se učite s ciljem in da si snov zapomnite, ne le za izpite, ampak tudi za kasneje.

Seznam študentskih knjižnic

Študijska leta so poznana po tem, da se veliko ur preživi v knjižnici. Če ne zaradi učenja, pa zaradi iskanja gradiv, pisanja seminarskih ali pa delanja skupinskih nalog. Zato vam bo koristil seznam knjižnic, kamor zahajajo študenti in kjer boste našli študentske knjige.

Hitro branje

Povprečen bralec bere s hitrostjo 250 do 300 besed na minuto. Z uporabo ustreznih tehnik, lahko vaša hitrost v enem mesecu preseže 800 besed na minuto. Pri tem več vaje pomeni tudi več napredka. Nekateri pa dosegajo celo hitrosti 2000 besed na minuto in več.

Doping pred izpiti?

Premalo časa, preveč snovi in izpit pred vrati? Uporabljajo se tudi nezdrave in celo nelegalne rešitve. 26. junij je razglašen za mednarodni dan proti zlorabi drog in njihovemu nezakonitemu prometu, saj naj bi bila ogrožena zdravje ljudi in stabilnost družbe, z njo pa povečana tudi kriminal in korupcija.

FotoBranje in učinkovito pomnjenje

Človek je radovedno bitje, ki se že od majhnega uči in raziskuje vse okoli sebe. Da pa bi izkoristili svoje potenciale in si zapomnili čim več čim hitreje, si lahko pomagamo s FotoBranjem. Metodo FotoBranja nam pomaga razumeti Matej Sedmak, inštruktor FotoBranja iz podjetja En svet.

Učenje z NLP

Si predstavljate, kako bi bilo, če bi za učenje porabili pol manj časa in bi se obenem še veliko več naučili? Z različnimi tehnikami je to tudi možno.

Pravilna priprava seminarskih nalog

Sestavni del predavanj, seminarjev in vaj na fakulteti bodo seminarske naloge, eseji in drugi pisnih izdelki, ki jih boste morali pripraviti (napisati) in verjetno nato tudi predstaviti. Vsaka fakulteta ima lahko svoja pravila, kako naj bi bil pisni izdelek narejen. Za vas smo zbrali nekaj osnovnih informacij za pripravo.

Power reading

Pri pripravi na izpite se študentje poslužujejo različnih načinov učenja. Nemalokateri študent tik pred izpitom ugotovi, da se nanj ni dovolj in ustrezno pripravil ter da mu je zmanjkalo časa, da bi kvalitetno in v celoti predelal predpisano literaturo. V tem članku vam bomo predstavili metodo »power reading«, ki vam bo, ko jo boste osvojili, pomagala pri hirejšnemu branju in pomnenju besedil.

Kako izdelati najboljše zapiske?

Dobri zapiski so ključ do narejenega izpita. Navadno je v vsakem razredu generacije obstajala pridna altruistična sošolka, ki vas je vsa leta zalagala z izpiski, ki so vam pomagali do pozitivne ocene. Vseeno pa so lastni zapiski tisti, ki so resnično pravi zaklad, vendar le, če so kvalitetno izdelani. Zapiski so zbirka pomembnejših podatkov in ključnih besed, so nekakšna baza podatkov.

Globinska sprostitev za koncentracijo

Posledica študijskih pritiskov je stres, ki lahko postane kronični, zato je pomembno, da ga študenti znajo prepoznati in se znajo proti njemu boriti. Stres lahko prepoznate, če imate motnje spanja, če se velikokrat počutite utrujeni in nejevoljni, če se težko koncentrirate ali sprejemate odločitve, če postanete pesimistični, se težko sprostite.