fbpx
Domov Oznake Izpiti

Oznaka: izpiti

Izpitno obdobje (Univerza v Mariboru)

Preberite o motivaciji med izpiti

Izpitno obdobje (Univerza v Ljubljani)

Preberite o motivaciji med izpiti

Triki za urjenje spomina

V izpitnem obdobju smo obremenjeni s podatki, ki jih je treba vedeti za posamezni izpit. Vsak študent ima svoj način učenja, a pomembno je, da se učite s ciljem in da si snov zapomnite, ne le za izpite, ampak tudi za kasneje.

Seznam študentskih knjižnic

Študijska leta so poznana po tem, da se veliko ur preživi v knjižnici. Če ne zaradi učenja, pa zaradi iskanja gradiv, pisanja seminarskih ali pa delanja skupinskih nalog. Zato vam bo koristil seznam knjižnic, kamor zahajajo študenti in kjer boste našli študentske knjige.

Doping pred izpiti?

Premalo časa, preveč snovi in izpit pred vrati? Uporabljajo se tudi nezdrave in celo nelegalne rešitve. 26. junij je razglašen za mednarodni dan proti zlorabi drog in njihovemu nezakonitemu prometu, saj naj bi bila ogrožena zdravje ljudi in stabilnost družbe, z njo pa povečana tudi kriminal in korupcija.

Hitro branje

Povprečen bralec bere s hitrostjo 250 do 300 besed na minuto. Z uporabo ustreznih tehnik, lahko vaša hitrost v enem mesecu preseže 800 besed na minuto. Pri tem več vaje pomeni tudi več napredka. Nekateri pa dosegajo celo hitrosti 2000 besed na minuto in več.

FotoBranje in učinkovito pomnjenje

Človek je radovedno bitje, ki se že od majhnega uči in raziskuje vse okoli sebe. Da pa bi izkoristili svoje potenciale in si zapomnili čim več čim hitreje, si lahko pomagamo s FotoBranjem. Metodo FotoBranja nam pomaga razumeti Matej Sedmak, inštruktor FotoBranja iz podjetja En svet.