fbpx
Domov Oznake Alkohol

Oznaka: alkohol

Heroji furajo v pižamah

Zavod Vozim je začel z vseslovensko iniciativo za manj voženj pod vplivom alkohola – »Heroji furajo v pižamah.«

Kako najhitreje preboleti mačka?

Prekomerno popiti alkoholni opoj naslednje jutro pusti na človeku neprijetno počutje in bobnenje v glavi. Preberite naslednje nasvete in se izognite bolečemu mačku. Seveda pa, prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju, zato pijte z glavo.

10 najbolj popularnih koktejlov

Vsi radi pijemo koktejle, predvsem poleti. Pa se že ugotovili, kaj se skriva v vaših najljubših? Da jih boste lahko pripravili tudi doma, smo za vas zbrali recepte za pet najbolj priljubljenih koktajlov. Pri tem pa opozorili, da prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju in da ko vozite ne pijete, seveda nista odveč. Alkohol pa lahko nadomestite tudi s sokovi, kar pa je še bolj zdravo.

Kako alkohol vpliva na tvoje telo?

Z dr. Mirjano Radovanovič, specialistko psihiatrije smo se pogovarjali o vplivih alkohola na telo, od manjših vplivov do hudih bolezni, ki jih povzroča prekomerno pitje alkohola. Preverite ali ste odvisni od alkohola, dr. Mirjana Radovanovič pa razlaga tudi zakaj je za mlad organizem opijanje toliko bolj škodljivo.

Psihične spremembe pri čezmernem pitju alkohola

Poglejte kaj lahko povzroči alkohol, kakšne so psihične spremembe in ugotovite, kakšne nezavedne posledice ima alkohol na vas.

Kuhano vino – dišeča slast ob mrzlih večerih

Kuhano vino ima nešteto variacij, pravzaprav se njegova priprava razlikuje od vasi do vasi, od mesta do mesta. Njegova aroma in omamni vonj nas zajameta že daleč od njegovega izvora. Zgodovina pravi, da je kuhano vino nastalo, ker se je navadno vino pričelo kvariti in so z dodajanjem začimb in medu vino zopet naredili pitno.

Kako pripraviti najboljši študentski žur

Zabavo si lahko pripravite v študentskem domu, kjer imate skupne prostore. Zagotovo imate tam, kjer stanujete, tudi kakšen prostor za druženja. Lahko pa jo priredite v študentski sobi ali pa kar doma. Na kaj vse morate biti pozorni, smo pripravili mini seznam, da ne boste česa pozabili in boste imeli najboljšo študentsko zabavo.

VIDEO: Osnovnošolci in alkohol

Z osnovnošolci smo se pogovarjali o tem kaj je alkohol, kako prepoznamo opitega človeka, kaj storiti v primeru prekomernega pitja alkohola, kako se lahko zabavamo brez alkohola in kakšne so posledice prekomernega pitja alkohola.

Galerija škodljivih drog

Kdo od nas še ni bil na takšen ali drugačen način posvarjen pred škodljivim vplivom raznovrstnih drog na naš organizem. Obstoj le-teh je namreč za mlade najnevarnejši, saj si mladi ponavadi na življenjski poti izberejo vzornika ali prijatelja že v šoli, od katerega črpajo izkušnje in ga zasledujejo.

Pivske igre

Naredili smo seznam pivskih iger, s katerimi lahko naredite domačo zabavo bolj zanimivo in igrivo. Sicer nismo zagovorniki prekomernega pitja alkohola, zato imejte mejo, še bolje pa je, da si omislite brezalkoholne pijače. In ne glede na vse, prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju, ko pijete pa nikoli ne sedite za volan.