Prijava na e-nasvete

Pivske igre

Pivske igre so nepogrešljiv del študentskega življenja, ki združujejo zabavo, smeh in prijateljsko tekmovalnost. Te igre niso le način za sprostitev po napornih dneh predavanj in izpitov. So tudi odličen način za spoznavanje novih prijateljev in krepitev vezi s starimi znanci. Od klasike, kot je beer pong, do manj znanih iger, kot je flip cup, vsaka igra prinaša svojo edinstveno dinamiko in izzive.

Ideje za pivske igre

 • Bum

  Klasika, ki ni samo svetovno znana, ampak vsakdo pozna vsaj enega samooklicanega izumitelja te igre. Za popolne amaterje: gre za navadno štetje, vsak količnik števila tri in vsako število, ki vsebuje trojko, se nadomesti z bum. Kdor se zmoti, pije.
 • Limonce

  Vsak tekmovalec si izbere številko, ki ga bo predstavljala. Potem pa poteka klicanje po formuli x limonca, pol limonce, y limonce, pol limonce, kjer x predstavlja številko klicalca, y pa klicanega. Tisti z najbolj zapletajočimi jeziki so najbolj vinjeni.
 • Pivska ruska ruleta

  Odvija se lahko na več načinov. Če imate ravno večer poskušanja piv iz inozemstva, lahko v vsakem krogu podtaknete enega brezalkoholnega. Če pa se igrate z odprtimi pijačami, je lahko ena oplemenitena z žganjem.
 • Pijani ping pong

  Na mizo za namizni tenis postavite po en kozarec v vsak kot. Dve ekipi izmenično čez mrežo poskušata zadeti v nasprotnikova kozarca. Vsak zgrešen poskus pomeni obvezen požirek, vsak uspešen pa nasprotnikovo pitje do dna.
 • Smrketa

  Zvezdi večera na čelo napišete, koga predstavlja. Ta mora z vprašanji, na katera lahko običajno ljudstvo odgovarja samo z da in ne, ugotoviti svojega vzornika. Vsak da pomeni bolj prazne kozarce občinstva, na vsak ne pa mora piti izpostavljeni.
 • Pivski maraton

  Za začetek izberete pijačo, količino in interval. Najprimernejše so male merice piva, ki jih je potrebno izprazniti vsako minuto. Zmagovalec je tisti, ki zdrži najdlje.
 • Nikoli nisem

  Primerna za spoznavanje v veseli druščini. Tekmovalci izmenično priznavajo, česa niso še nikoli v življenju storili, vsak, ki pa je že doživel takšno izkušnjo, si mora navlažiti ustnice.
 • Gledamo film

  Če imate na zabavi tudi televizijo, si lahko vsak v skupini izbere, da bo pil vsakič, ko se na zaslonu pojavi nek motiv. Omejitve so zelo ohlapne, primerni razlogi za pitje pa segajo vse od glavnega igralca do uporabe kletvic in dramatične glasbe v telenovelah ali ko določeni igralec izreče določeno besedo.
 • Črkovanje

  Igra, pri kateri igralci zaporedno poskušajo do konca pripeljati besedo iz vnaprej izbranega pomenskega sklopa. Do uživanja alkohola pride, ko se beseda konča ali pa ko igralec na vrsti ne zmore ugotoviti, katero besedo naj bi sploh sestavljali.
 • Klasične igre

  Uporabne so tudi popolnoma nedolžne igre, na primer šah, tarok, poker ali monopoli, le da uživanje alkohola uporabimo kot plačilno sredstvo med samo igro oziroma nagrado ali kazen ob koncu.

Pri tem pa ne pozabite, da se vse te pivske igre lahko igramo tudi z brezalkoholnimi pijačami.

Viri:  http://en.wikipedia.org/wiki/Drinking_games; www.joker.si; www.playboy.si/branje/clanki/pa-se-en-liter.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ