Prijava na e-nasvete

Zdravilni učinki gline

Glina ima izredno vpojno moč, da nase veže toksine in jih izloči iz našega telesa. Če je njena uporaba pravilna, deluje protivnetno, antiseptično, protiinfekcijsko in preprečuje gnojenja. Glina pomaga zlasti pri naslednjih težavah:
– prebavne motnje,
– krepi odpornost, saj čisti celotno telo,
– odpravlja kronična vnetja, ki jih povzročajo bakterije,
– pomaga pri revmatskih obolenjih, oteklinah, poškodbah,
– pomaga pri težavah na koži, krčnih žilah,
– učinkovito pa deluje tudi pri obolenjih notranjih organov (ščitnica, ledvice, mehur, želodec).

KAKO JO UPORABLJAMO

Glino lahko uporabljamo v več oblikah, predvsem pa je ključnega pomena pravilna uporaba gline. Za napitek zvečer raztopite 1 malo žličko v 1 dl vode in pustite stati čez noč. Za doziranje uporabite leseno, stekleno ali keramično žličko, enako velja tudi pri posodi. Ker glina ne sme biti v kontaktu s kovino, naj je ne bi mešali z navadno žličko. Zjutraj še enkrat premešate in popijete. Kura naj traja tri tedne. Lahko se ponovi trikrat s presledki po 10 dni. Za obkladke uporabimo glino v prahu, ki ji dodamo okisano vodo (razmerje naj bo pol jabolčnega kisa, pol vode). Pri obkladkih je pomembna debelina sloja in čas trajanja. Načeloma naj bo čas trajanja vsaj štiri ure in debelina sloja pol centimetra. Topli obkladki pomagajo predvsem pri revmatičnih obolenjih in obolenjih prebavil, hladni pa pri poškodbah, oteklinah, migrenskih glavobolih in krčnih žilah. Če želimo glino uporabiti kot oblogo, nanesemo do dva centimetra debelo plast gline na tkanino iz naravnih vlaken. Oblogo položimo na kožo in pustimo delovati. Po uporabi je treba glino zavreči. Če pa se odločimo za glineno mazilo, ga nanesemo neposredno na prizadeto mesto. Ko se glina posuši, jo z rahlimi krožnimi gibi odstranimo. Postopek ponovimo večkrat dnevno.

NA KAJ JE TREBA PAZITI PRI UPORABI GLINE?

Glino lahko uporabljamo skoraj pri vseh zdravstvenih težavah. Negativnih učinkov je pri pravilni uporabi gline malo. Sprva se ob uporabi lahko pojavi poslabšanje, a to je znak, da je učinek prisoten. Pred zdravljenjem z glino je priporočljiv posvet z zdravnikom, predvsem če uporabljate: biološka zdravila, hormone in kortikosteroide ter v času nosečnosti in dojenja. Uživanje gline ni priporočljivo pri hujših primerih zaprtja ali zelo visokega krvnega tlaka. Pri kroničnih boleznih pa glino lahko uživamo poleg zdravil.

Vir: www.sitik.si/Glina.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ