Prijava na e-nasvete

Nakup novega avtomobila

Pravilo 20/4/20

Pri nakupu avtomobila je smiselno upoštevati pravilo 20/4/20. Za nakup imejmo vsaj 20 % sredstev zneska za polog, zadolžimo se največ za 4 leta, mesečno pa za odplačevanje ne smemo odšteti več kot 20 % mesečnega prihodka.

Kredit ali lizing

Če se odločimo za kredit, bo avto v naši lasti, če za lizing, pa bo formalno v naši lasti šele potem, ko odplačamo celotno kupnino. Pri nakupu na lizing je po navadi zahtevano dražje zavarovanje, kot pri avtu na kredit, pri katerem vrsto zavarovanja izberemo sami.

10.000 € kredita za 3 leta

V nadaljevanju predstavljamo primere izračuna kredita za nakup novega avtomobila. Različne banke smo poprosili za izračun odplačevanja kredita v višini 10.000 evrov, z odplačilno dobo 3 let. Predpostavlja se, da je kreditojemalec komitent vprašane banke, nima posebnih ugodnosti in črpa kredit zadnji dan v mesecu (torej vključene interkalarne obresti). Prikazani primeri so za fiksno ali spremenljivo obrestno mero. Polog ni potreben. Zavarovanje kredita je s porokom. Izračuni so informativne narave za mesec april 2017, temeljijo na splošni ponudbi in se lahko spremenijo, za banko niso zavezujoči, upoštevajo pa pogoje in predpostavke na dan izračuna.

Lizing za 3 leta

Predstavljamo še primere izračunov lizinga za nakup novega avtomobila. Izračuni so za odplačevanje lizinga v višini 10.000 evrov, z odplačilno dobo 3 let. Izračuni so informativne narave za mesec april 2017 in se lahko spremenijo, niso zavezujoči, upoštevajo pa pogoje in predpostavke na dan izračuna.

Subvencije pri nakupu električnega avtomobila

Preverite subvencije za nakup novih električnih vozil ali za predelavo. Cene novih električnih vozil se gibljejo 20.000 in 45.000 €. Trenutno sta aktualna Javni poziv 45SUB-EVOB16 za nepovratne finančne spodbude za električna vozila, višina subvencije znaša 3.000–7.500 € (odvisno od kategorije vozila), in Javni poziv 45SUB-EVOB16, ki nudi nepovratne finančne spodbude za električna vozila, torej kredit, ki se lahko kombinira s subvencijo. Pred nakupom preverimo aktualne javne pozive na spletni strani Eko sklada.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ