Prijava na e-nasvete

Zdravilni učinki alg na telo

Poznamo morske in sladkovodne alge.

  • Glavna vloga alg v vodi je, da izločajo kisik pri asimilaciji ogljikovega dioksida.
  • Druga vloga alg je njihova čistilna lastnost, ki zaradi svoje kompleksne strukture izvrstno vežejo predvsem težke kovine (kadmij, svinec, živo srebro …).
  • Navsezadnje so še ogromen vir vitaminov (predvsem vitamini skupine B, npr. vitamin B12 za osebe, ki ne uživajo živil živalskega izvora, folna kislina, niacin …) in oligoelementov (vanadij, molibden, kobalt …).


Klorela, spirulina in klamtaska
alga so tri najbolj poznane sladkovodne alge. Največkrat jih uživamo kot dodatke k prehrani zaradi visoke vsebnosti vitaminov, oligoelementov.

Na trgu jih najdemo v prašnati obliki ali kot tablete in kapsule.
Čeprav je izvor kuhinje z algami na daljnem vzhodu, se morske alge v zadnjem času čedalje bolj pogosto pojavljajo tudi v naši prehrani.  In tudi prav je tako, saj imajo veliko specifično površinsko aktivnost, ki je zelo dobra lastnost za vezavo težkih elementov in drugih škodljivih spojin iz našega telesa.

Najbolj pogoste alge: kombu, hiziki, wakame, dulse, nori, arame. Npr. kombu alga je v kuhinji zelo pripravna pri kuhanju stročnic, saj zmanjšuje napenjanje po uživanju le teh. Alge lahko uporabimo tudi v kopelih skupaj z morsko soljo in koža bo temeljito obnovljena.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ

MNENJA ŠTUDENTOV

O NAS

Za vsa vprašanja, komentarje, ideje nas kontaktirajte. V najkrajšem možnem času vam bomo poskušali odgovoriti.

Stik z nami: info@MestoMladih.si

SLEDI NAM