Prijava na e-nasvete

S cimri v študentskem domu se nikakor ne ujamete

Cimerstvo v študentskih domovih predstavlja eno izmed najbolj značilnih izkušenj študentskega življenja. Z združevanjem študentov v skupne prostore in sobe se odpirajo vrata tako novim prijateljstvom s cimri, kot tudi izzivom. V tem članku bomo raziskali, kaj prinaša cimerstvo v študentskih domovih, kako se spopasti s potencialnimi izzivi in kako ustvariti harmonično sožitje s cimri. Poleg tega bomo pregledali koristne nasvete in strategije, ki bodo študentom pomagale pri oblikovanju pozitivne in prijetne bivalne izkušnje v študentskih domovih s cimri.

Ali se lahko preselite, če se s cimri ne razumete?

Vsak študentski dom ima svoja pravila:

  • ŠDL: stanovalci lahko zamenjate sobo kadarkoli med letom, če so na razpolago primerne kapacitete. Izjema je čas, ko poteka intenzivno vseljevanje novincev. Postopek preselitve opredeljuje 18. člen Domskega reda. Stanovalec preda oskrbniku doma čisto in vzdrževano sobo in morebitne skupne prostore v apartmaju. Oskrbnik pripravi zapisnik o stanju sobe, skupnih prostorih in inventarju. Nato stanovalec vrne ključe in posteljnino ter izseli svojo lastnino. Naslednji korak je zglasitev v Pisarni, kamor se stanovalec odpravi z zapisnikom in prejme morebiti poračun nastale razlike iz naslova stanarin, zaračunan mu je še strošek preselitve in morebitna potrebna odjava in prijava novega začasnega prebivališča. Prejme tudi zapisnik, s katerim lahko pri oskrbniku doma prevzame ključe za novo sobo.
  • ŠDM: študent, ki se med letom želi preseliti, mora oddati prošnjo za preselitev (obrazec je v referatu in na spletni strani), in sicer do 25. v mesecu. Preselitve v ŠDM so vsak mesec okrog 1. v mesecu; študenti se lahko preselijo enkrat v študijskem letu. Obstaja tudi možnost izredne preselitve izven rednih preselitvenih rokov, vendar mora študent vložiti prošnjo, s katero izkazuje upravičene razloge za preselitev.

(Štiri preselitvene roke imajo tudi v Kranju (praviloma november, januar, marec in maj).)

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ