Prijava na e-nasvete

Menjava subvencije: študentski dom ali najem pri zasebniku

Ali je menjava subvencije sredi študijskega leta mogoča? Torej, da subvencijo za študentski dom zamenjate s subvencijo pri zasebniku? Kaj pa obratno?

Menjava subvencije:

Če želite zamenjati subvencijo v študentskem domu za subvencijo pri zasebniku, se oglasite v Pisarni za študentske domove, kjer vam bodo dali podrobnejša navodila.

Za obraten primer menjave subvencije: torej če želite od zasebnika v študentski dom:

  • ŠDL: najprej odstopite od pogodbe pri zasebniku (obrazec je dosegljiv na spletni strani ŠDL, pošljete ga v Pisarno za zasebnike). Subvencija pri zasebniku vam preneha ob koncu tekočega meseca. Takrat Pisarna prejme obrazec s sporazumnim odstopom od pogodbe, na katerem sta podpisana tako študent kot najemodajalec. V primeru, da je odstop enostranski, stopi v veljavo šele s koncem naslednjega celega meseca po mesecu, v katerem zavod prejeme odstop od pogodbe pri zasebniku. S potrdilom, ki vam ga izda Pisarna za zasebnike, da je odstop potrjen, se potem oglasite v Pisarni za študentske domove.
  • V Mariboru ni subvencij za bivanje pri zasebniku. Lahko pa menjate subvencijo za študentski dom za bivanje v zasebnem ali v dijaškem domu. V tem primeru spremembo napoveste v Pisarni za študentske domove, kjer prejmete vsa navodila. Menjava je možna s 1. v mesecu, odpovednega roka za izselitev iz javnih študentskih domov ni.
Študentski dom

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ