fbpx
Domov Oznake študentski dom

Oznaka: študentski dom

Kam v študentski dom

Pripravili smo seznam študentskih domov po celotni Sloveniji, skupaj z zasebnimi domovi in dijaškimi domovi, kjer sprejemajo tudi študente. Po navadi svoje lokacije doma ne morete ravno izbirati, vseeno pa vam seznam koristi, če razmišljate o zamenjavi doma.

Življenje s cimrom

Selitev v študentski dom ali stanovanje in življenje s cimri predstavlja prijetno izkušnjo in edinstveno doživetje v življenju vsakega študenta.

Prijava v študentski dom

Na spletu je že dosegljiv Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2023/24. Kaj vse morate opraviti, priložiti in kako se sploh prijaviti v študentski dom ali pa najti zasebno sobo, v nadaljevanju.

VIDEO: Drobni nasveti pri ogledu in najemu stanovanja

Najem sobe ali stanovanja pri zasebniku v univerzitetnem kraju nam lahko povzroči veliko sivih las - da bomo vedeli, katere so tiste bistvene točke in na kaj moramo biti pozorrni, si oglejmo video...

Subvencije stanovanj

Nosilec subvencije stanovanj je študent, namenjene pa so tistim, ki so zaradi zasedenosti študentskih domov primorani poiskati nastanitev pri zasebniku. Na tak način država prispeva k znižanju cen najema pri zasebnikih, ki imajo sklenjeno pogodbo s študentskimi domovi.

Študentski dom za podiplomce in absolvente

Kako je z bivanjem absolventov v študentskem domu, smo se pozanimali v študentskih domovih in na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije.

11 pogostih vprašanj o študentskem domu

Ker se zavedamo, da vam vse stvari v zvezi z bivanjem v domu še niso čisto jasne, smo za vas pripravili hiter pregled največkrat zastavljenih vprašanj. Kaj storiti, če bi si želeli sobo deliti s punco ali s fantom, kdaj boste dobili sobo, če ste na čakalni listi in kaj lahko naredite, če ste pozabili zaprositi za subvencijo ...

Pravila v študentskih domovih

V vseh študentskih domovih velja domski red, s katerim boste seznanjeni pri vselitvi. Domski red določa splošne določbe, pravila vselitve, preselitve in izselitve, dolžnosti in pravice stanovalcev. Domski red velja za vse domove, študentom pa nalaga tudi, da se držijo pravil, ki se jih dogovorijo znotraj skupnosti.

Kako čistimo brez čistil?

Kako lahko brez čistil učinkovito počistite svoj bivalni prostor, sobo, pomijete tla … Vse se da očistiti s pomočjo kuhinjskih sestavin, ki jih najdete v omari ali hladilniku. Pripravite limono, kis, sodo bikarbono in kavna zrna. Naj se čiščenje začne :)