Prijava na e-nasvete

9 idej za originalni prvi randi

Pretvarjajta se, da sta turista

S svojo simpatijo se sprehodita po domačem ali študijskem mestu in sledita namigom iz turističnih vodnikov. Tako bosta spoznala mesto, poleg tega pa bosta imela več kot dovolj časa za klepet. Če mesto že dobro poznata, pa se usedita na vlak in se odpeljita nekam, kjer še nista bila. Lahko pa obiščeta tudi kakšno tovarno in imata voden ogled proizvodnje (npr. piva, čokolade …). V vsakem primeru ne pozabita na fotoaparat.

Gurmanski in kuharski užitki

Če sta oba gurmana, potem se prijavita na enodnevni kuharski tečaj in skupaj ustvarjajta kulinarične specialitete. Če pa vama je kuhanje odveč, si sestavita kosilo v petih različnih restavracijah – vsak obrok zaužijta v drugi restavraciji. Za zabavo lahko obroke tudi ocenjujeta.

Ljubitelji živali

Za vse, ki vam živali prikličejo nasmeh na obrazu, predlagamo, da obiščeta živalski vrt. Lahko se dogovorita, da hranita tamkajšnje živali. Če sta v živalskem vrtu že bila pred kratkim, potem skupaj peljita psa na sprehod. Če nimata svojega, pojdita v najbližje zavetišče, kjer lahko kot prostovoljca sprehajata pse. Ena od možnosti za ljubitelje živali je tudi jahanje.

Ekstremni športniki

Če sta oba navdušena športnika, predlagamo, da gresta na prvi adrenalinski zmenek. Lahko se dogovorita za voden spust v jamo, rafting, se vozita s kajaki po reki, vozita gokarte, se udeležita tečaja plezanja ali alpinizma, gresta na polet z letalom ali helikopterjem, lahko gresta tudi na poletno sankanje, v poletnem času pa se preizkusita v surfanju. Preden se lotita katerega od teh športov, poskrbita, da sta v dobri kondiciji in da ga tudi oba želita preizkusiti.

Jutranji zmenek

Preverita, kdaj vzhaja sonce, in se pred sončnim vzhodom odpravita na kakšen manjši hrib ter opazujta sončni vzhod. S seboj lahko vzameta tudi hrano in imata prvovrstni zgodnji zajtrk v naravi. Če pa oba ne preneseta misli na vstajanje pred sončnim vzhodom, pa se pozno zvečer odpravita na plesni večer in plešita do jutranjih ur ter opazujta vzhod, preden se odpravita domov.

Ljubitelji jeklenih konjičkov

Zares izvirna ideja je, da svojo simpatijo poberete s starodobnim vozilom, limuzino, chopperjem ali pa športnim avtomobilom. Vozilo si lahko izposodite, lahko pa se s simpatijo že prej dogovorita, da skupaj organizirata izposojo in se zapeljeta na celodnevni izlet.

Za vse »igralce«

Za prvi zmenek se lahko zmenita tudi za obisk bara, kjer se pomerita v igri biljarda, pikada, ročnega nogometa ali pa v igrah na avtomatih. Če pa sta navdušena igralca računalniških iger, pa se pomerita v teh in imejta svoj mini turnir.

Fotografski zmenek

Ena od idej je tudi, da obiščeta vse lokacije, kjer se nahajajo fotoavtomati. Na vsaki lokaciji se skupaj fotografirajta in seveda ne pozabita ob tem delati kreativnih izrazov na obrazu. Da zadevo popestrita, si lahko omislita tudi različne lasulje ali pa ostale pripomočke. Na ta način bosta imela trajni spomin na svoj prvi zabavni zmenek.

Glasbeni in kulturni navdušenci

Standardna ideja je obisk vama ljubega koncerta ali pa predstave, mi pa vama predlagamo dve bolj izvirni možnosti. Prva vključuje vajine pevske sposobnosti – imejta karaoke večer. Te imata lahko kar doma, lahko pa obiščeta lokal, kjer se odvijajo. Druga možnost pa je bolj spontana. Odprita časopis na strani kultura, eden od vaju naj zapre oči in na slepo na strani položi prst. Tako bosta določila, kje bosta preživela kulturni večer.

Vira: www.lovepanky.com, http://galadarling.com.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ