fbpx
Domov Oznake Partnerstvo

Oznaka: partnerstvo

Strateško do partnerja

Kako lahko z malce več truda in iznajdljivosti strateško poiščete partnerja? Pripravili smo nasvete za iskanje partnerja po tradicionalni poti in preko spleta.

Ljubezen, zveza in kompromisi

Ljubezenska zveza – ena najlepših, pa vendar najzahtevnejših oblik odnosa. Še posebno v pestrih študentskih letih se takšna zveza večkrat znajde na preizkušnji.

Kako razumeti partnerja skozi osebne vzorce

Naše osebne lastnosti in temperament se med seboj razlikujejo. Vsak zase je individualen in edinstven, kot tudi partnerstvo, kjer skupno pot lahko peljeta dva povsem različna karakterja. V partnerstvu je pomembno, da ne spreminjate svojega partnerja ali sebe, da bi ugajali drugemu, temveč, da sprejemate, se prilagajate in razumete drug drugega.

9 idej za originalni prvi randi

Originalnost je ključ za uspešen prvi zmenek, zato vam ponujamo nekaj predlogov, da ne boste vedno hodili le na kavo, pijačo ali pa v kino. Domišljija ne pozna meja, naj vam ne bo nerodno predlagati nekaj novega, svežega in nepričakovanega.

VIDEO: Družinska idila v študentskem naselju

Vsi smo si že kdaj v glavi razmišljali in načrtovali naše življenje, po končani gimnaziji sledi faks, nato vsaj 2 leti službe, stalni partner ali partnerica in kmalu pridemo do tistega srečnega trenutka v življenju, ko lahko rečemo, da smo si ustvarili čisto svojo družinico.

Dokumentarci o spolnosti, hrani in o nas samih

Dokumentarni filmi. Tisti dobri, malce manj dobri in slabi. Tisti, ki imajo povsem napačen namen oziroma za njihovim namenom tičijo interesi, ki vam podzavestno perejo in perejo možgančke.

Komunikacija je temelj odnosa

Če se želimo dobro sporazumevati, moramo poznati abecedo uspešne komunikacije. Njena prva črka je osebna komunikacija. Poleg tega je pomembno, da se partnerja med sabo poslušata, kaj si imata za povedati in se vmes ne skačeta v besedo. To je včasih kadar gre za konflikte, kjer je prisotno veliko jeze, zelo težko in naporno.

10 zlatih pravil osebne komunikacije

Kakovost odnosov vpliva na nas in naše razpoloženje. Oglejte si, kako naj poteka osebna komunikacija v 10 točkah, ki so zlata pravila.

Skupaj čez ovire v partnerstvu

Partnerska zveza je vsakodneven izziv, ki poleg mnogih lepih trenutkov prinaša tudi težave. Pogosto se morata partnerja namreč soočiti s problemi, kot so ločitev, neuspešna zveza, osamljenost, depresija, neplodnost, bolezen, izguba službe in še bi lahko naštevali.

Življenje s partnerjem pod eno streho

Mladi pari začnejo po določenem času trajanja zveze običajno razmišljati o skupnem življenju. Gre za življenjsko prelomnico, ki pomeni prehod iz mladosti v odraslost, ko si želite zasebnosti, neodvisnosti od staršev, preprosto se želite ustaliti in biti s svojim partnerjem.