Prijava na e-nasvete

Umetna inteligenca kot ključ do boljše zaposljivosti

Umetna inteligenca (UI) prodira v številne panoge, zato se pričakuje, da bodo ljudje z znanjem in spretnostmi na področju umetne inteligence v prihodnosti bolj zaposljivi.

Umetna inteligenca in nenehen razvoj

Ker se tehnologije umetne inteligence še naprej razvijajo in postajajo vse bolj izpopolnjene, se bo povečala potreba po posameznikih, ki lahko razvijajo, upravljajo in optimizirajo te sisteme, ter tudi tiste, ki znajo spretno uporabljati ta orodja, da povečajo svojo učinkovitost, hitrost opravljanja nalog in generiranje idej oz. rešitev. Torej to področje ne vključuje le tehničnih spretnosti. Vključuje tudi pomoč pri mehkih spretnostih, ki so na delovnih mestih vse bolj ključna. Ta so kritično mišljenje, reševanje problemov, komunikacija in ustvarjalnost.

Naučite se uporabljati orodja UI za:

  • Večjo učinkovitost: UI lahko avtomatizira in optimizira različne poslovne procese, kar povečuje učinkovitosti. S temi znanji lahko na delovnem mestu pomagate pri oblikovanju in izvajanju rešitev na podlagi umetne inteligence. Optimizirajo poslovanje in zmanjšujejo stroške (npr. če delate v marketingu osvojite ključna orodja, s katerimi boste optimizirali marketinške aktivnosti).
  • Interdisciplinarna znanja in spretnosti: UI je interdisciplinarno področje. Strokovno znanje z črpa in povezuje iz različnih področij (računalništvo, statistika, matematika, psihologija). Poznavanje orodij vas lahko vodi, da svoje strokovno znanje pridobljeno tekom študija lahko uporabljate in povezujete z različnimi področji in panogami. Kar posledično lahko vodi do raznolikih poklicnih priložnosti.
  • Konkurenčno prednost: Organizacijam, ki uporabljajo tehnologije UI za pridobivanje vpogledov in sprejemajo odločitve na podlagi podatkov, to lahko predstavlja konkurenčno prednost. Bodite strokovnjak in poznajte ta orodja. Podjetju lahko doprinesete pomembno konkurenčno prednost, kar mu lahko pomaga pri razvoju in izvajanju strategij, kar vodi k boljšim izkušnjam strank, večji prodaji in večji dobičkonosnosti.
  • Globalno povpraševanje: Povpraševanje po znanju in spretnostih na področju UI je globalno in  ljudje z znanjem in spretnostmi bodo iskani po vsem svetu. To ustvarja priložnosti za strokovnjake, da delajo na različnih lokacijah, na daljavo ali želijo pridobit dragocene mednarodne izkušnje.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ