Prijava na e-nasvete

Pomembnost osebnosti pri zaposlovanju

 

Delodajalci iščejo strokovnjake z osebnostjo

Še nedavno tega so podjetja svoje kadre pridobivala predvsem na podlagi dokazil o zaključenem formalnem izobraževanju ter izkušenj na primerljivih delovnih mestih. Dandanes pa vse bolj prihaja v ospredje tudi človekova osebnost, ki se mora zliti s tipom dela, ki ga bo zaposleni opravljal, in s splošno organizacijsko klimo podjetja. Obenem mora biti osebnost bodočega zaposlenega kompatibilna z obstoječim krogom zaposlenih. Trendi zaposlovanja gredo vse bolj v smeri večje osebnostne skladnosti zaposlenih. Ponekod se pojavlja tudi izraz »skupinski IQ«, ki ni seštevek inteligenčnih količnikov vseh zaposlenih, temveč IQ v smislu čustvene inteligence, ki se navzven kaže v skupinski ubranosti.

Izbiranje na podlagi psiholoških testov

Delodajalci pred nastopom dela zato organizirajo psihološka testiranja, ki jih izvajajo za to usposobljeni psihologi. Testi so prilagojeni zahtevam posameznega delovnega mesta in se osredotočajo na lastnosti, kompetence in potenciale, ki so pomembni natančno za to delo. V zvezi  s tem velja omeniti, da testi ne smejo biti diskriminatorni oziroma ne smejo meriti morebitne psihološke abnormalnosti. Pri psiholoških testih ni pravilnih oziroma nepravilnih odgovorov. Pred nastopom dela lahko samo ugibate, kakšen osebnostni profil si želi imeti potencialni delodajalec, zato blefiranje ni priporočljivo. Tudi zaradi tega ne, ker boste morebiti pristali v podjetju, kjer se kasneje ne boste dobro počutili, saj se ne boste mogli prilagoditi organizacijskemu ustroju ali se ne boste razumeli s sodelavci. Nekateri delodajalci se poslužujejo tudi motivacijskih vprašalnikov, na podlagi katerih ugotavljajo, kaj zaposlenim predstavlja izziv, jih motivira za še bolj zavzeto delo ipd.

Osebnost lahko oblikujete

Psihologi pojmujejo osebnost kot edinstven, relativno trajen skupek duševnih, vedenjskih in telesnih značilnosti posameznika, po katerih se ta razlikuje od drugih. Čeprav je osebnost deloma zapisana v genih, je zaradi izjemne prilagodljivosti možganskih struktur, osebnostno mogoče rasti. V vsakem življenjskem obdobju lahko posameznik osebnostno raste in krepi pozitivne vidike svoje osebnosti, s čimer si posledično izboljša tudi možnosti za karierni vzpon. Pogosto primerjamo študenta, ki samo študira, s študentom, ki si že med študijem nabira delovne izkušnje. Zraven ne pozabimo omeniti, da ima drugi študent (z izkušnjami) pri vstopu na trg dela boljše možnosti. Zato se mogoče zdi nerazumljivo in neracionalno, ko podjetje študentu z izkušnjami, ki je predhodno že delal v istem podjetju preko študentskega servisa, odpove nadaljnje sodelovanje in redno zaposli osebo brez delovnih izkušenj. Če pogledamo z vidika osebnostnega razvoja, pa lahko razumemo in racionalno argumentiramo ravnanje delodajalca. Že iz zaposlitvenih oglasov je namreč razvidna težnja delodajalcev po iskanju pozitivno orientiranih, motiviranih, samoiniciativnih, organiziranih, zavzetih, hitro odzivnih in čustveno inteligentnih posameznikov. Od zaposlenih pričakujejo socialne veščine, kot so sposobnost timskega dela, upravljanja z ljudmi, koordinacije ipd.

Učite se na tečajih, iz knjig in vsakdanjega izkustva

Omenjene veščine so nekaterim (srečnejšim) posameznikom položene že v zibelko, ostali pa se jih lahko priučimo. V ta namen so organizirana neformalna izobraževanja, lahko pa se izobražujete tudi sami s pomočjo ustrezne literature. Jim Rohn v knjigi Pet glavnih delov življenjske sestavljanke navaja, da »če ne spremenimo tega, kar vemo, bomo še naprej verjeli, se odločali in delovali na način, ki je v nasprotju z našim najboljšim interesom«. Avtor ugotavlja, da lahko z malce branja vsak dan v kratkem času pridobimo mnogo koristnih informacij, ki nam bodo pomagale, da bomo sprejemali pravilne odločitve. Po njegovem mnenju namreč vse tisto, kar vemo, določa naše odločitve.

V nadaljevanju sledi nabor knjig, ki vam jih priporočamo v branje, in sicer:

– Littauer Florence: Osebnostni plus (kakšen temperament imate vi in vaši bližnji),

– James M. Dornan: Strategije uspeha (svetovno znani podjetnik in predavatelj piše iz osebnega izkustva),

– Emmet Sallee: Prenehajte odlašati – zdaj! (nasveti o tem, kako odpraviti odlašanje),

– Alan Loy McGinnis: Samozavest, Jay Rifenbary: Brez izgovora! (učenje samoodgovornosti, tudi na podlagi anekdot),

– John C. Maxwell: Korak naprej (nadzorovanje strahov, pripravljenost na spremembe),

– Carol Grace Anderson: Zažarite, ne da bi izgoreli (kako z žarom in veseljem opravljati svoje delo),

– Joe Girard: Uspeti s poslušanjem (osebna moč, socialne veščine),

– Anthony Robbins: Sporočilo prijatelja (programiranje za uspeh).

– Lahko se udeležite tudi katerega izmed tečajev osebnostne rasti. Pregledujte spletni portal www.portalznanja.com, kjerboste dobili podrobnejše informacije.

Na tečajih vas naučijo učinkovite komunikacije in nastopanja, pozitivnega odnosa do samega sebe, boljše samopodobe, ustreznega izražanja čustev, odkrivanja poklicnih ciljev, motivacije, upravljanja s časom ipd.  Posebno mesto si zasluži čustvena inteligenca, ki jo je definiral že Aristotel kot sposobnost, da »se ujeziš na pravo osebo, ravno prav, v pravem trenutku, iz pravega razloga in na pravi način«. Več izveste v knjigi Daniela Golemana Čustvena inteligenca. Zanimiva metoda »programiranja možganov«, s pomočjo katere lahko preoblikujete okorele miselne in vedenjske vzorce, je tudi nevrolingvistično programiranje; udeležite se katere izmed brezplačnih predstavitev.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ