fbpx
Domov Oznake Zaposlovanje

Oznaka: zaposlovanje

V kateri študentski servis bi se vpisal

Ponavadi se vpišemo v študentski servis, ki nam je najbližji ali pa je specializiran za našo regijo. Vseeno pa v Sloveniji obstaja nešteto servisov. Mi smo jih izbrali v tabeli, zraven pa tudi napisali njihove značilnosti. Da bo odločitev, v kateri študentski servis se vpisati, lažja in bolj enostavna.

Kje se bomo zaposlovali v prihodnosti

Strokovnjaki s področij informacijske tehnologije, zdravstva, bio-medicine, razvoja novih materialov pa tudi različnih svetovalnih strok.

Coworking – nov način dela

Coworkerji so novodobni nomadi. Svobodni poklici in druga fleksibilna delovna razmerja jim omogočajo, da lahko izbirajo svoj čas, kraj, način dela ter intenzivnost povezovanja, sodelovanja in druženja v delovnem okolju.

Znanje tujih jezikov ti olajša iskanje zaposlitve

Kako izboljšati jezikovne spretnosti evropske delovne sile? To je pogosto vprašanje, s katerim se ukvarja skupina vladnih strokovnjakov tako imenovane poslovne platforme za večjezičnost. Delovna skupina, ki jo je ustanovila Evropska komisija, je pred kratkim objavila svoje izsledke.

Strategija iskanja prve službe

Že v času študija pa obstaja možnost spoznanja, kako omenjen trg deluje; morebiti s pomočjo prakse, študentskega dela ali obštudijskih dejavnosti. Slednji primeri nudijo spoznavanje t. i. resničnega sveta in hkrati bogatenje življenjepisa s pomočjo številnih pridobljenih izkušenj, ki so ključne pri iskanju prve zaposlitve.

Prva zaposlitvena pogodba

Da vam bo ob prvi zaposlitvi malo lažje, ponujamo nekaj informacij o zaposlitvenih pogodbah. Dolžnost vsakega posameznika namreč je, da pozna pravice in dolžnosti, ki jih vsebuje pogodba ter narekuje Zakon o delovnih razmerjih (ZDR). Svetoval nam je doc. dr. Luka Tičar s Pravne fakultete.

Pomembnost osebnosti pri zaposlovanju

»Podjetnik enaindvajsetega stoletja se bo moral ukvarjati tudi z osebnostno rastjo, če bo hotel biti kos izzivom časa, ali pa ga ne bo.« (Franjo Trojnar)