fbpx
Domov Oznake štipendije

Oznaka: štipendije

Odgovori na vprašanja absolventov o štipendijah

Če ste vpisali dodatno leto (pog. absolventa) in prejemate oz. želite prejemati štipendijo, ste se zagotovo že srečali s spodnjimi vprašanji.

Najpogostejša vprašanja o štipendijah

Zbrali smo odgovore na vprašanja študentov o štipendijah - prejemanje, višina, nadaljnje prejemanje, mirovanje, vračanje, ipd.

ROK: Štipendije MO Ljubljana

Mestna občina Ljubljana je objavila razpis za podelitev štipendij za nadarjene dijake in študente za šolsko leto 2016/17.

ROK: Štipendije Občine Ljubljana

Mestna občina Ljubljana je objavila razpis za podelitev štipendij za nadarjene dijake in študente za šolsko leto 2016/17.

Zaščita pred vračanjem štipendij

O tem, v katerih primerih štipendijsko razmerje miruje, preneha in kako se lahko izognete vračilu štipendije, če ste ravno pred zaključkom določene izobraževalne stopnje.

VIDEO: Kadrovske štipendije

Večina med nami je zagotovo že slišala za možnosti, ki jih imamo za pridobitev štipendije. Tokrat pa o drugi, manj poznani, a toliko bolj zanimivi vrsti štipendiranja - predstavljamo kadrovsko štipendijo.

Vse o državnih štipendijah

Državne štipendije so nadomestile prejšnje republiške štipendije, ki jih je do leta 2007 podeljeval Zavod RS za zaposlovanje. Državne štipendije so oblika državne pomoči tistim, ki bi imeli zaradi nižjih dohodkov v družini težave s financiranjem šolanja.