fbpx
Domov Oznake Kultura

Oznaka: kultura

Študentski kulturni izziv

Naredite si kulturni izziv, ki se lahko začne tudi aprila, da se boste udeležili vsaj 1 kulturnega dogodka ali znamenitosti na mesec.

Doza kulture v času študija

Na univerzi v Arkansasu so ugotovili, da imajo študentje, ki redno obiskujejo kulturne prireditve boljše literarno znanje, toleranco in empatijo do drugih ljudi. Dosegajo tudi boljše rezultate na testih in hitreje prepoznajo, kaj drugi ljudje razmišljajo, občutijo ali jim želijo sporočiti.

Kulturne skrivnosti Slovenije

Slovenija ima veliko kulturnih znamenitosti, med katerimi so največ pozornosti deležni različni gradovi, galerije, muzeji. V nadaljevanju zato predstavljamo malo manj znane znamenitosti, ki so prav tako vredne ogleda.

Top 10 zanimivosti o gledališču

Kdaj ste bili nazadnje v gledališču? Morda vas bodo spodnje zanimivosti prepričale, da boste njegov prag odslej prestopili večkrat in se predali njegovi skrivnostnosti.

Zastonj kultura

Kultura je del identitete naroda, s kulturo se razvija družbeno življenje, za mlade pa je pomembna, da dobite še drug pogled na svet, da skrbite za svojo splošno razgledanost tudi na tem področju. Ker pa vsi vemo, da mladinski žepi niso med najglobljimi, smo izbrali nekaj idej, kdaj in kje lahko kulturo užijete zastonj.

Stand-up

Stand-up komedija oziroma na kratko stand-up, izvira iz Velike Britanije, moč pa jo je bilo zaslediti že od 18. stoletja naprej na britanskih dvorih. Svoj zmagoviti pohod po odrih je začela v 70. letih, ki jih lahko označimo kot začetek moderne stand-up komedije.

Kultura v Novem mestu in v Kranju

Poglejte si seznam kulturnih ustanov v Novem mestu in Kranju. Pred obiskom preverite ali imate kakšen popust, glede na to, da se še izobražujete. Vsak narod ima svojo kulturo in svoj pogled na kulturo. Kultura vas bo spremljala povsod, poleg učenja, zabav, športnih aktivnosti pa si vzemite tudi čas za kulturo, kulturne ustanove.

Kulturni užitki na Štajerskem

Kultura v Mariboru ponuja pester nabor hramov umetnosti in humanizma. Oglejte si seznam kulturnih ustanov v Mariboru in v Celju.

Kam na kulturo v Ljubljani?

Kultura je del vsakega izmed nas. Vsak narod ima svojo kulturo in svoj pogled na kulturo. Kultura vas bo spremljala povsod, poleg učenja, zabav, športnih aktivnosti pa si vzemite tudi čas za kulturo, kulturne ustanove, tako da si jih ogledate, ali pa si morda ogledate kakšno gledališko predstavo. Za vas smo zbrali seznam, kam se lahko odpravite.

Kulturne ustanove na Primorskem

Med študijskim letom ne pozabite na kulturno udejstvovanje. Za vas smo pripravili izbor muzejev, gledališč, galerij in drugih ustanov, kamor se lahko odpravite. Na...