fbpx
Domov Oznake Knjižnica

Oznaka: knjižnica

Vodič za iskanje študijskega gradiva

Velik del svojega študijskega življenja boste preživeli v knjižnici. Veliko pa boste morali dostopati tudi do različnih gradiv, predvsem pri pisanju seminarskih nalog. A vendar, znate uporabiti vse različne vire, da pridete do najnovejših gradiv? Naj bo iskanje gradiva čim lažje in čim hitrejše.

VIDEO: učenje – Moja soba vs. Knjižnica

Ste že kdaj razmišljali, kako pomemben je prostor, v katerem se učimo, beremo, pišemo? Katere so tiste male reči, ki vplivajo na to, kako dobro bomo osredotočeni, kako učinkovito si bomo zapomnili snov in kako dolgo bomo ostali zbrani? Učenje doma, v svoji sobi, ima svoje prednosti in slabosti, tako kot ima prednosti in slabosti tudi učenje v knjižnici.

Študentske univerzitetne knjižnice

Na začetku študijskega leta, se predvsem bruci znajdejo pred sistemom knjižnic, kjer niti ne vedo, kako se vpisati, kaj lahko z izkaznico koristijo, kako si izposoditi knjige, koliko časa velja članstvo itd. Zato smo zbrali informacije za vse univerzitetne knjižnice.

Pravilna priprava seminarskih nalog

Sestavni del predavanj, seminarjev in vaj na fakulteti bodo seminarske naloge, eseji in drugi pisnih izdelki, ki jih boste morali pripraviti (napisati) in verjetno nato tudi predstaviti. Vsaka fakulteta ima lahko svoja pravila, kako naj bi bil pisni izdelek narejen. Za vas smo zbrali nekaj osnovnih informacij za pripravo.