fbpx
Domov Oznake Kariera

Oznaka: kariera

Globalni premiki na področju zaposlovanja

Zbrali smo 10 zanimivih poklicev v letu 2025 in kakšni globalni premiki na področju zaposlovanja so predvideni.

Poklici, ki jih ne smete spregledati

Preberite, kateri so najbolj iskani poklici in kateri so bili v preteklosti, sedaj pa so v ravnovesju. Poklici, pri katerih ni dovolj usposobljenega kadra, se imenujejo deficitarni poklici.

Ali ste karierni začetnik

Karierna preusmeritev je dejansko danes nekaj običajnega. Posameznik v tem primeru začenja popolnoma na novo s svojo karierno potjo.

Prednosti kariernega mentorja

Kdo vam je v oporo in vam svetuje pri načrtovanju kariere, iskanju zaposlitve, končanju študija ... Svoje izkušnje in nasvete vam lahko preda mentor. Preberite zakaj si morate poiskati kariernega mentorja, kaj so prednosti mentoriranja in kako povabiti mentorja k sodelovanju.

Nefiks karierni bus

Karierni bus: Potovanje mladih iskalcev zaposlitve do potencialnih delodajalcev.

Najboljši zaposlovalci in najhitreje rastoča podjetja

Voditeljstvo 21. stoletja nakazuje na potrebo po izboljšanju kakovosti odnosa med organizacijo in zaposlenim. V okviru projekta Zlata nit časnik Dnevnik vsako leto izbere najboljše zaposlovalce leta. S projektom želijo prispevati k področju razvoja zaposlenih in konkurenčnosti gospodarstva. V seznamu predstavljamo mala in srednje velika podjetja, ki so sodelovala pri projektu v letu 2017.

VIDEO: Karierni centri

Mnogo študentov ter diplomantov se tekom študija in ob zaključku sprašuje "Kaj pa sedaj," saj imajo znanje, vendar ne dobijo priložnosti za nadgradnjo znanja, iskanje prve zaposlitve pa predstavlja velik problem. "Ko ne veš kam, pridi k nam!" je slogan kariernih centrov.

VIDEO: Poklicno pot začnite že v času študija

V sodobnem času je posameznik poleg uspešnega zaključka študija za uspešno kariero primoran poskrbeti sam z aktivnim udejstvovanjem na trgu dela. Poklicno pot začnite preudarno graditi že na začetku študija, saj boste tako po koncu fakultete uspešnejši pri iskanju prve redne zaposlitve.

V tujino po neprecenljive delovne izkušnje

Delo v tujini zajema številne možnosti: nestrokovno, strokovno ali prostovoljno delo, ki lahko traja zgolj en teden, pa vse do enega leta ali več. Prav vsaka izmed teh možnosti prinaša dragocene koristi: ne le da bomo na tak način spoznali tujo državo, njeno kulturo in jezik, pridobili si bomo tudi samostojnost, nove delovne izkušnje in navade.