Prijava na e-nasvete

VIDEO: Karierni centri


Ravno z namenom, da bi bilo takih diplomantov čimmanj, so nastali karireni centri, ki zagotavljajo študentom in diplomantom celostno podporo pri študijskem in kariernem odločanju. Študentom svetujejo pri načrtovanju kariere in pomagajo graditi njihove zaposlitvene kompetence že v času študija, diplomantom pa skušajo olajšati prehod v prvo zaposlitev. Kar pomeni, da je za študente priporočljivo, da pridejo v karierni center, kjer dobijo informacije o morebitnih razpisih, možnostih dodatnih znanj, poletnih šolah, skratka vsem, kar lahko pomeni dodatne, lažje pogoje v času iskanja prve zaposlitve.

KARIERNI CENTER UNIVERZE V LJUBLJANI

Karierni center Univerze v Ljubljani se nahaja v prostorih uprave Univerze, na Kongresnem trgu 12 v Ljubljani, obiščete pa jih lahko od torka do četrtka, potrebno pa se je predhodno najaviti po elektronski pošti: kc@uni-lj.si, kamor lahko pošljete tudi morebitna vprašanja. Na spletni strani lahko spremljate mesečne dogodke, kjer lahko pridobite dodatne kompetence, ki vam bodo pomagale pri uspešni karieri (npr. veščine javnega nastopanja, pomen telesne govorice, timsko delo …).

KARIERNI CENTRI UNIVERZE V MARIBORU

Karierni centri Univerze v Mariboru delujejo posamezno na vsaki fakulteti, zato informacije pridobite na svoji fakulteti. Lahko pa poklikate po njihovi spletni strani, kjer redno objavljajo dogodke, predavanja, objavljajo pa tudi prosta delovna mesta.

KARIERNI CENTER UNIVERZE NA PRIMORSKEM

Zavod je ustanovljen leta 2007. Dejavnost zavoda obsega svetovanje, izobraževanje, tutorstvo in načrtovanje poklicne poti uporabnikov. Uporabniki so v prvi vrsti študenti, srednješolci in podjetja. Namen zavoda je izboljšati povezavo med gospodarskim in akademskim okoljem ter pri tem nenehno izboljševati možnosti vključevanja študentov na trg dela s primernimi izobraževanji in svetovanji ter na ta način gospodarstvu zagotavljati ustrezno usposobljene kadre.

Študenti Univerze na Primorskem se lahko z vprašanji obrnete na info@kcup.si. Več o aktivnostih kariernega centra pa si lahko preberete tukaj.

KARIERNI CENTER UNIVERZE V NOVI GORICI

Karierni center Univerze v Novi Gorici lahko kontaktirate na sledečem elektronskem naslovu: karierni.center@ung.si, dejavnosti pa si oglejte na njihovi spletni strani.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ

WordPress Ads