fbpx
Domov Oznake Internet

Oznaka: internet

Kako uspešno predstaviti podjetje na internetu?

Prvi korak je zasnova in načrtovanje spletnega mesta, ki sta temelj vsakega projekta. Prvo fazo pri izdelavi spletne strani tako vedno predstavljajo dogovarjanja in usklajevanja z naročnikom, saj je pred dejansko izvedbo projekta potrebno pripraviti načrt, kjer se natančno opredeli organiziranost in funkcionalnost spletnega mesta, določi cilje ter potek projekta.

Sistem Eduroam

Na univerzah v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem se je vzpostavilo sodobno brezžično omrežje, vključeno v sistem Eduroam. Ta brezžična omrežja temeljijo na mednarodno sprejetih standardih WiFi z upoštevanjem dodatnih varnostnih standardov in protokolov.

Kako zaslužiti s hobijem s pomočjo interneta

Ste že kdaj pomislili na to, da bi s svojim hobijem kaj zaslužili? Za to vam ni treba iskati popolne službe ali odpirati svojega podjetja – z malo sreče vam to lahko uspe kar v svoji sobi – s pomočjo interneta.

Imate nomofobijo?

Nomofobija je strah, da bi bili nedosegljivi na svoj prenosni telefon, pa naj bo to zaradi izgube mobitela, premajhne vsote denarja na telefonu, prazne baterije ali slabega signala, ter posledično tudi nezmožni telefonirati.

Na kaj paziti pri kupovanju po spletu

Danes lahko na internetu kupujemo tehnološke pripomočke, oblačila, filme, glasbo ali težje dostopno študijsko literaturo – tudi v tujini. Ponudniki storitev navadno zahtevajo, da si pri prvem nakupu ustvarite svoj račun. S pomočjo računa, ki ga odprete z vnosom zahtevanih osebnih podatkov (ime in priimek, naslov, e-naslov), in potrditvijo Izjave o poslovanju lahko poslujete s ponudnikom storitev.

Mobilne aplikacije

Mobilni telefon – nepogrešljiv tehnični pripomoček skoraj vsakega študenta. Nekatere aplikacije so na telefonu nameščene že ob nakupu, spet druge si lahko glede na individualne želje namesti posameznik sam.

Kuponi s popusti na spletu

Ponudniki različnih izdelkov in storitev so, da bi potrošnike privabili k nakupu, tako morali postati še bolj izvirni. Eden od njihovih prijemov so tako različne ponudbe na spletnih mestih, ki storitve in izdelke ponujajo tudi za več kot 50 % ceneje.

Z blogom do uspeha

Modni poznavalci na svojih blogih delijo svojo ljubezen do mode, zadnje modne trende, mnenja, ideje in vse o modnem dogajanju po svetu. Sledijo jim množice modnih navdušencev, ki jih dnevno spremljajo. Pogovarjali smo se s slovenskima blogerjema Anžetom Frantarjem (Ulični stil) in Sašo (Duckalicious).

Magisterij preko interneta

Kdaj pa bomo predavalnice fakultet zamenjali z "online" študijem? Najbrž vse te novitete nikoli ne bodo povsem zamenjale njihovih tradicionalnih predhodnic, so jim pa dobre sopotnice. Poglejmo, kako je s študijem magisterija na daljavo.

Networking ali po naše – mreženje

Ustvarjanje socialne mreže ali mreženje je spretnost povezovanja posameznika z ostalimi posamezniki v njegovem okolju. Poznamo neformalne (npr. družina) in formalne socialne mreže, za katere so značilni formalizirani odnosi med pripadniki.