fbpx
Domov Oznake Hrana

Oznaka: hrana

6 idej za zajtrk

Pripravili smo nekaj idej za dobre in zdrave zajtrke. Vzemite si dovolj časa, da v miru pozajtrkujete, potem pa se odpravite v šolo, na predavanja ali po drugih opravkih.

Pravična čokolada

O kakšni čokoladi pravzaprav govorimo, kadar omenjamo pozitivne učinke? V mislih imamo takšno čokolado, ki ji nekateri rečejo »grenka« in vsebuje vsaj 70 % kakavovih delcev ter kakavovo maslo. Vsebovati mora nerafiniiran trsni sladkor, pomembno pa je tudi poreklo surovin.

Naravni strupi v naravni prehrani

Ali pa se kdaj vprašate, kako škodljivi so naravni strupi, ki so prisotni v nepredelanih živilih? O naravnih strupih, hrani, ki vsebuje naravne toksine, ki vplivajo na naše zdravje, smo se pogovarjali s svetovalko za zdravo prehrano, Marjetko Založnik in Aljo Dimic, certificirano prehransko terapevtko.

VIDEO: S5 sit – Sataraššššš

Tokrat v tandemu! Žiga in Adriana. Adriana in Žiga! Od A do Ž, vam predstavita recept, ki je tako enostaven, da ga boste posredovali še svojim bodočim otrokom. Sataraš. Sedaj pa veselo na delo ... klik!

Hrana za lažje učenje

Hrana ima pomemben vpliv na delovanje naših možganov, in da bi le ti popolno delovali, naše telo potrebuje različne hranilne snovi. Preberite si, katera so najpomembnejša živila, ki jih potrebujemo za ohranjanje in spodbujanje telesnih in umskih sposobnosti.

VIDEO: Ideje za sadne jedi

Sadje je zdravo, vendar je pri njegovem uživanju treba poznati njegove značilnosti, da bo najbolj učinkovito. Oglej si ideje za sadne jedi.

Vse o testeninah

Obstajajo v več kot 600 oblikah, kuhajo jih prav v vseh državah sveta in so poleg pice najbolj priljubljena hrana. Pri nasvetih o testninah in njihovi zdravi uporabi nam je pomagala urednica portala Nutricist in svetovalka za prehrano Natalija Sakelšek.

Prehranjevanje po krvnih skupinah

Ameriški zdravnik Peter D'Adamo je po dolgih letih kliničnega dela in raziskav odkril, da vsem ljudem ne ustreza isti prehranjevalni režim, ki vsebuje splošno priznana zdrava živila.

Dokumentarci o spolnosti, hrani in o nas samih

Dokumentarni filmi. Tisti dobri, malce manj dobri in slabi. Tisti, ki imajo povsem napačen namen oziroma za njihovim namenom tičijo interesi, ki vam podzavestno perejo in perejo možgančke.

Kava – vroča razvada

Kava je napitek iz prevretih in zmletih zrn kakavovca, ki so najprej žvečili, šele kasneje so odkrili, da jih je moč zmleti in iz njih z vrelo vodo pripraviti pijačo. Obstaja veliko zgodb o odkritju in blagodejnih učinkih kave, najbolj priljubljena pa je zgodba o etiopskem kozjem pastirju.