Prijava na e-nasvete

Magisterij preko interneta

Magisterij preko interneta in obliko študija priporočamo samoiniciativnim, vztrajnim in delovnim zaposlenim diplomantom. Samoiniciativa bo prednost, ker vam nihče ne bo postavljal rokov, zaposlitev pa vam bo predvsem v finančno pomoč. Po drugi strani obljublja ta način študija zaradi boljšega izkoristka vašega časa, hitrejši čas za dosego cilja.

Zakaj izbrati magisterij preko interneta

Študij preko interneta je le ena izmed možnosti, ki pa ima ogromno pozitivnih strani: ni urnikov, ni psihološkega pritiska, ni obiskov predavanj, prevozov do fakultete in nazaj, je pa učenje kar od doma, iz službe, lahko s potovanja in predstavlja interakcijo z učitelji in ostalimi študenti preko interneta.

Kako izbrati pravi študij

Glede na to, da si lahko izberete univerzo kjer koli na svetu, je seveda oseben stik s profesorji in tutorjem nemogoč, vendar je zato toliko bolj poudarjena ter razdelana komunikacija na različne načine: preko elektronske pošte, preko foruma ali klepetalnice. Kot študent z geslom vstopiš v nekakšen “univerzitetni” sistem, kjer lahko dostopaš do forumov, diskusij, svetovanj, praktičnih aktivnosti, virtualnih lekcij ter komuniciraš s profesorji ali ostalimi študenti.

Kaj potrebujete

Za študij na daljavo potrebujete računalnik z dostopom na internet, monitor, tiskalnik, CD-rom ter ustrezen program. Nekatere lahko brezplačno dobite tudi na internetu.

Kje poiskati pravi program

Izbire je na spletu res o-g-r-o-m-n-o in zato je potrebno biti pri izbiri magisterija previden. Naj omenimo le najbolj kritične točke: cena, dolžina programa, bodite pozorni na kreditne točke, na kaj točno se osredotoča tema študija ter poznavanje tujega jezika, za katerega se boste pri študiju odločili. Preden se odločite za vpis, poiščite ustrezen forum, na katerem se lahko pozanimate o kvaliteti študija in o izkušnjah drugih študentov. Naj naštejemo le nekaj univerz, kjer je ta način magisterijev mogoč: University of Phoenix, University of Liverpool, Colorado Technical University …

Koliko stane šolnina ali vpisnina

Magisterij preko interneta oz. online študij ni poceni, lahko celo enkrat preseže ceno običajnega študija v predavalnicah. Takšen študij namreč od profesorjev, zahteva več intenzivnega dela, saj morajo vsakodnevno posodabljati strani na internetu. Za orientacijo: cene se gibljejo od 2.000 evrov navzgor.

Za konec naj omenimo še Nacionalno projektno enoto za študij na daljavo, kjer lahko najdete razne razpise ter povezave na različne naslove na internetu.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ