Prijava na e-nasvete

Certificirana znanja: Priznanja na “poslovnem” področju

Izpiti CAMBRIDGE ESOL

Splošna angleščina

KET (Key English Test): preverja najosnovnejše sposobnosti vsakdanjega sporazumevanja in je na ravni A2 po Skupnem evropskem referenčnem okvirju za jezike. V Sloveniji ga opravljajo osnovnošolci in srednješolci.

PET (Preliminary English test): preverja jezikovne sposobnosti, ki jih imajo kandidati po približno tričetrt poti do mature (ravenB1 po Skupnem evropskem referenčnem okvirju za jezike).

FCE (First Certificate in English): certifikat, ki izkazuje dobro, splošno, znanje angleščine (ravenB2) in ga priznajo doma in v tujini pri iskanju zaposlitve.

CAE (Certificate in Advance English): dokazuje znanja angleščine na ravni C1 in ga v tujini in nekatere izobraževalne ustanove v Sloveniji priznajo za vpis na podiplomski študij. Namenjen je tistim, ki pri svojem delu pogosto uporabljajo angleščino.

CPE (Certificate of Proficiency in English): certifikat dokazuje, da je vaše znanje angleščine blizu maternemu govorcu (raven C2). Kot dokaz ustreznega znanja ga priznavajo univerze v Veliki Britaniji in številne univerze v drugih angleško govorečih državah.

Poslovna angleščina

BEC Preliminary: namenjen je starejšim od sedemnajstega leta in tistim, ki so se začeli učiti angleščino kot odrasli in je na ravni B1 po Skupnem evropskem referenčnem okvirju za jezike.

BEC Vantage: je približno enako zahteven kot izpit iz splošne angleščine FCE (raven B2), namenjen pa je študentom, pripravnikom in zaposlenim v poslovnem sektorju.

BEC Higher: ima enako raven zahtevnosti kot CAE (raven C1) in je namenjeni vsem, ki pri svojem delu redno uporabljajo poslovno angleščino. S certifikatom kandidati dokazujejo, da razumejo sogovornike in pripomorejo k poteku pogovora ter aktivno sodelujejo na sestankih in seminarjih, znajo pisati poročila, obvladajo poslovno korespondenco in komuniciranje.

Pravna angleščina

ILEC (International Legal Englih Certificate): za vse tiste, ki morajo dokazati znanje angleščine v pravnem okolju. Zahtevnost izpita ustreza ravnema B2 in C1 po Skupnem evropskem referenčnem okvirju za jezike.

Kaj potrebujete za pridobitev certifikata?

 • Prijava naizpit, dva meseca pred izpitnimi roki. Datume pisnih izpitov določi Univerza v Cambridgeu (ponavadi spomladi, poleti in jeseni) in se ne spreminjajo.
 • Lahko si kupite tudi učbenike, primere izpitov in stare izpitne pole ter se na izpit pripravite sami.

Vsebina izpita

 • Vsebina je odvisna od posamezne stopnje certifikata, obsega pa slušno, pisno in bralno razumevanje. Vzorci posameznih izpitov (sample papers) dobite na www.cambridgeesol.org

Koliko časa traja tečaj? Odvisno od posamezne jezikovne šole in vašega predhodnega znanja, vendar obisk tečaja ni obvezen. Izpit traja od tri do šest ur (odvisno od izpita) v dveh dneh.

Cena izpita:93–230 evrov (Odvisno od stopnje izpita.).

Ali je certifikat mednarodno priznan? Da. Ustrezen za izkazovanja znanja angleščine v Europass jezikovni izkaznici.

Evropsko spričevalo poslovnih kompetenc (EBC*L)

EBC*L stopnja A: zajema štiri sklope učnih vsebin: bilanca, cilji podjetja in kazalniki, izračunavanje stroškov, gospodarsko pravo.

EBC*L stopnja B: zajema poglavja Osnove poslovnega načrta, marketing in prodaja, Finančno načrtovanje in investiranje.

Kaj potrebujete za pridobitev certifikata?

 • Na izpit se prijavite direktno ali po končanih pripravah.
 • Udeležba na pripravah ni pogoj za opravljanje izpita.

Certifikat potrjuje kompetence poslovne ekonomike.

Vsi, ki opravijo izpit, imajo možnost sodelovanja pri državnem tekmovanju Champions League, zmagovalci pa gredo tudi na mednarodno tekmovanje. Chapions League podpira Evropska Komisija (več).

Koliko časa traja tečaj? Priprave na izpit potekajo od 24 do 60 ur, odvisno od intenzivnosti tečaja in predznanja posameznikov.

Cena: Cena izpita: 121,20 evrov. Cena priprave na izpit (40 ur): 499 evrov. Cena vključuje pripravo in izvedbo priprav (gradivo ni vključeno v ceno). Študentje in dijaki imajo 25 % popusta pri opravljanju izpita.

Ali je certifikat mednarodno priznan? Da.

Certifikat Združenja nadzornikov Slovenije

 • Posameznik z EBC*L certifikatom pridobi osnovna znanja za vstop v poslovni svet, finančno upravljanje in nadzorovanje projektov, vodenje (vključno s finančnimi odločitvami), ustanovitev in zagon novega podjetja.
 • Izpit zajema štiri sklope učnih vsebin: cilji podjetja in kazalniki, bilanca, stroškovno računovodstvo in gospodarsko pravo.

Kaj potrebujete?

Potrdilo o usposobljenosti za opravljanje funkcije člana nadzornega sveta in neizvršnega člana upravnega odbora

Vsebina izpita

Izpit poteka po tematskih področjih: vloga in pomen nadzornih svetov; pravo gospodarskih družb; ekonomika in finančno poslovanje gospodarskih družb; vloga nadzornega sveta pri strateškem načrtovanju poslovanja družb in izvajanju strateškega načrta; poslovna etika, družbena odgovornost, korporacijska kultura in komuniciranje.

Koliko časa traja tečaj? 3 dni (toliko časa traja usposabljanje, ki pa ni pogoj za pridobitev certifikata).

Cena: 460 evrov (brez DDV-ja). Cena vključuje: stroške administracije, organizacijo postopka, stroške opravljanja izpita in plačilo komisij, izdelavo certifikata, stroške slavnostne podelitve certifikata in razvoja sistema certificiranja.

Ali je certifikat mednarodno priznan? Da (ecoDa – European Confederation of Directors’ Associations)

PRAKTIK NLP

Kaj potrebujete za pridobitev certifikata?

 • Članstvo v Združenju nadzornikov Slovenije

Vsebina izpita:

 • Preko spletne strani oddajte vlogo za pridobitev certifikata.
 • Usposabljanje po programu Standardna znanja za nadzornike (usposabljanje ni pogoj, je pa odlična predpriprava na izpit).
 • Opravljanje izpita: ustno preverjanje znanja pred tričlansko izpitno komisijo.
 • Podpis zaveze o spoštovanju Etičnega kodeksa ZNS
 • Vpis v register prejemnikov certifikata in slavnostna podelitev certifikata.
 • Certifikat je potrebno po dveh letih obnoviti.
 • Elektronska prijava na trening nevrolingvističnega programiranja.
 • Po zaključku usposabljanja pridobite mednarodni certifikat Praktik NLP, če pa z usposabljanjem nadaljujete lahko prejmete Mednarodni certifikat za Mojstra Praktika NLP.
 • Vpis je skozi vse leto.
 • obvladovanje komunikacijskih spretnosti ter aktiviranje in gradnja notranjih virov moči

Koliko časa traja tečaj? Gre za moderno pospešeno metodo učenja, trening traja 65 ur (3 srečanja – petek popoldne, sobota in nedelja).

Cena:

pravne osebe:1291,67 € + DDV 258,33 €,

fizične osebe: 1162,50 € + DDV 232,50 €

Cena vključuje udeležbo na delavnici, napitke med odmori, priročno gradivo ter mednarodni certifikat.

Ali je certifikat mednarodno priznan? Da. (Med drugim omogoča nadaljevanje usposabljanja za mednarodni certifikat Mojster Praktik NLP, kjerkoli na svetu.)

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ