fbpx
Domov Oznake Vlak

Oznaka: vlak

Subvencionirani prevoz v šolo in na fakulteto

Ne glede na to, ali boste v času šolanja bivali doma ali pa na svojem, bo uporaba javnega prometa v mestu neizbežna. Zato je treba pravočasno poskrbeti za karte. Za uporabo javnega prevoza lahko pridobite tudi subvencijo, pri kateri pa je prišlo do manjših sprememb.

Subvencionirane mesečne vozovnice

Izdajanje vozovnic za študente se bo predvidoma začelo 21. septembra. Cene ostajajo nespremenjene, na vas pa čaka nekaj novosti in posebnosti.

Vrste študentskih potovalnih izkaznic

Študentska leta omogočajo relativno veliko prostega časa s katerim razpolagate sami. Tako sedaj načeloma ni več problem odpotovati sredi leta za nekaj tednov na drug konec sveta, edina prava ovira so stroški, ki pridejo s potovanjem. V ta namen smo v sodelovanju z Vanjo Ogrinc iz STA Ljubljana pripravili nekaj nasvetov, kako najbolje izkoristiti študentski status na potovanju.

Popotniški leksikon za začetnike

Večina o potovanjih v daljne dežele samo sanjari in občuduje popotnike, ki so že opravili kakšen takšen podvig, zase pa menijo, da pač niso »tipi« za kaj takega. Pa vendar, prav vsak bi moral vsaj enkrat v življenju občutiti čar samostojnega potovanja in se podati v neznano - ne glede na to, koliko izkušenj ima. Treba je vedeti le nekaj o organizaciji, potem pa nahrbtnik na rame in na pot.