fbpx
Domov Oznake Telovadba

Oznaka: telovadba

Povečanje mišične mase

Povečanje mišične mase se začne z zdravim življenjskim slogom, s pravilno vadbo, ravnovesjem zaužitih kalorij in hranil.

Top vadbeni trendi

Najbolj vroči vadbeni trendi imajo skupno sporočilo - kardio, kardio, kardio. Sporočajo tudi, da je potrebno izboljšati osnovne funkcijske spretnosti.

Najbolj priljubljena novoletna zaobljuba – začnite že danes

Verjetno si lahko predstavljate, kaj je najbolj priljubljena novoletna zaobljuba. Ampak tako hitro, kot je sprejeta, je včasih tudi pozabljena. Zato vam predstavljamo 7 neverjetnih stvari se vam bodo zgodile, ko boste vsak dan naredili desko (plank). Nekaj plankov, pa lahko vsi vsak dan vseeno opravite.

Vadbeni trendi

Tek, kolesarjenje, fitnes, aerobika … Vse ste že preizkusili, vendar vas noben od teh športov več ne pritegne. V tem primeru vam predlagamo nekaj novejših športov, ki na popularnosti še pridobivajo.

Skrita telovadba

Ključ do zdravega počutja in posledično tudi videza je predvsem redna telesna vadba. Vendar pa lahko kalorije pokurimo tudi z različnimi opravki, kot so sprehod od faksa do doma, pomivanje kopalnice in hoja po stopnicah. Nekatere raziskave so pokazale, da je takšno gibanje na dolgi rok lahko zelo učinkovito, zato si v spodnjem članku preberite, kako se ga lotiti.

13 nasvetov za športno motivacijo

Ste se končno odločili in začeli migati, pa vam je že padla motivacija, ker vam ne gre, ker ne veste, kako, in ker …? Toliko izgovorov, zakaj ne morete telovaditi. Naš vsakdan naj bi bil sestavljen iz zmerne telovadbe, trikrat tedensko pa bi morali intenzivneje telovaditi (vsaj 20 minut).

Vodnik po borilnih veščinah in aerobičnih vadbah

Prvine borilnih veščin in aerobike se v sodobni aerobični vadbi pogosto kombinirajo. Gre za dokaj intenzivno zvrst, kjer so osnovni koraki aerobike povezani z elementi karateja, kungfuja, muay thaia, kickboxa, thai chija in še česa. Pogovarjali smo se z Natašo Nežič, voditeljico skupinske fitnes vadbe (Društvo Bodifit).