fbpx
Domov Oznake študent

Oznaka: študent

Študentski status: pravice & obveznosti

V ožjem pomenu se ta izraz uporablja za študente prvega letnika, preden opravite neformalni iniciacijski proces, imenovan »brucovanje«, s čimer postanete »pravi« študentje. Da bo prvo leto lažje, pa smo na enem mestu zbrali študijska pravila, ki jih morate poznati.

Kaj vam sporoča jezik

Zdravnik vas prosi »recite aaaaa« in hitro ter preprosto dobi približno oceno vašega zdravstvenega stanja. Kaj pa zares povejo vaše papile na jeziku? Pomembno sporočilo lahko preda že obarvanost in obloženost jezika. Jezik prestavlja začetek prebavnega trakta in že iz jezika lahko razberete, kaj se dogaja v vaših prebavilih.

VIDEO: 6 pomembnih opravil na začetku študijskega leta

Ali veste, kaj je treba postoriti že v prvem tednu? Zbrali smo nekaj predlogov, da bo začetek študijskega leta lažji in da boste pripravljeni na novo, uspešno študijsko leto.

Slovar študentskega jezika

Ste že slišali za slovar študentskega jezika? V njem smo zbrali najpogosteje uporabljene izraze, na katere boste naleteli tekom svojega študija.

VIDEO: Študenti s posebnimi potrebami

Študenti s posebnimi potrebami so študenti z motnjami v duševnem razvoju, slepi in slabovidni, študenti z jezikovnimi, vedenjskimi motnjami, telesno prizadeti študenti in drugi. Pri izvajanju študijskih programov imajo posebne ugodnosti.

Sem izbral/a pravo fakulteto?

Ne zamenjajte fakultete še preden ne spoznate svojih resničnih želja, ciljev in motivov! Preberite si 5 korakov in šele nato razmislite, ali boste spremenili svojo študijsko pot ali pa ste se prenaglili. V vsakem primeru, ne obupajte, vsako, še tako veliko težavo se da rešiti.