fbpx
Domov Oznake štipendija

Oznaka: štipendija

Razpis za Zoisove štipendije za 2023/24

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije je objavil poziv za dodelitev ali nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije za leto 2022/23. Čas za oddajo vloge imate dijaki do 9. 9. 2022, študenti pa do 10. 10. 2022.

Študij v Ameriki

Študij v ZDA postaja vse bolj priljubljen, saj poleg nepozabne življenjske izkušnje, ki vam odpira vrata do novih kultur, poznanstev in priložnosti, ponuja tudi izjemen nabor podiplomskih smeri na mnogih priznanih univerzah.

Štipendije občin

Večina dijakov in študentov izkoristi možnost državne, kadrovske ali pa Zoisove štipendije, manjše število pa se jih zaveda, da lahko koristijo tudi druge štipendije, ki jih ponavadi podeljujejo občine, t. i. občinske štipendije.

ROK: Oddaja vloge za Zoisovo štipendijo

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije je objavil poziv za dodelitev ali nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije za leto 2016/17. Čas za oddajo vloge imate študenti do 7.10.2016.

Zoisova štipendija – vse, kar moraš vedeti

Zoisova štipendija se podeli nadarjenim dijakom in študentom. Kakšni so pogoji, povprečje, kakšna merila, koliko je višina in kam ter kdaj se odda vlogo - v zbiru informacij, ki jih morate vedeti, če želite imeti Zoisovo štipendijo.

ROK: Zoisova štipendija

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije je objavil poziv za dodelitev ali nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije za leto 2015/2016. Čas za oddajo vloge imate dijaki do 7.9.2016.

Spremembe na področju štipendij za leto 2014

Vlada je sprejela novi Zakona o štipendiranju, ki prinaša kar nekaj sprememb. Te so opisane v nadaljevanju, zakon pa začne veljati s 1.1.2014, do takrat pa se štipendije za leto 2013/2014 podeljujejo tako kot sedaj in se še ne upošteva sprememb.

Štipendije CEEPUS

CEEPUS (srednjeevropski program za izmenjavo študentov in profesorjev) je regionalni program, ki je pričel delovati marca 1995, namenjen pa je mobilnosti študentov in profesorjev.

Kaj vse moram storiti, ko dopolnim 26 let?

V članku se pozanimajte, kolikokrat lahko koristite absolventski staž, zakaj si morate urediti tudi zdravstveno zavarovanje in kako je z delom prek študentskega servisa.