Prijava na e-nasvete

Razpisi štipendije Ad futura

V vsebini Razpisi štipendije Ad futura smo pripravili pregled razpisanih štipendij. Za več informacij spremljajte tudi spletno stran javnega sklada. Štipendije Ad futura so ustvarjene za izboljšanje strokovne usposobljenosti, zagotavljanje kvalificiranih kadrov za razvoj in inovacije na raznolikih znanstvenih področjih ter spodbujanje prenosa znanja in dobrih praks. S tem se osredotočamo na dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Razpisi štipendije Ad futura

 • Ad futura štipendije za študij v tujini za leto 2024: do 29. 3. 2024.

 • Štipendija za študijske obiske dijakov in študentov v tujini za leto 2023: do porabe sredstev ali najkasneje 30. 9. 2024.

 • Štipendije za sodelovanje dijakov in študentov na tekmovanjih v tujini za leto 2023: od 1. 2. 2024 do 4. 10. 2024.

 • Štipendije za študijske obiske študentov v okviru programa Erasmus+ 2023: do porabe sredstev ali najkasneje 31. 5. 2024.

 • Štipendija za doktorski študij na European University Institute (EUI) za leto 2024: do 31. 5. 2024.

 • Sofinanciranje podoktorskega raziskovalnega izobraževanja na European University Institute (EUI) za leto 2024: 31. 5. 2024.

 • Štipendija za udeležbo slovenskih dijakov na Benjamin Franklin mednarodnem poletnem institutu za leto 2024: do porabe sredstev ali najkasneje 31. 5. 2024.

 • Javni razpis za program Fulbright za leto 2025: do porabe sredstev ali najkasneje 30. 9. 2026.

 • Sofinanciranje gostovanj slovenskih strokovnjakov iz tujine in študijskih obiskov študentov v tujini: 30. 9. 2024.

 • Štipendiranje doktorskega študija tujih državljanov za področje Fizika – usmeritev kvantne tehnologije: do 30. 6. 2024.

 • Javni razpis štipendij za izobraževanje tujih državljanov v Sloveniji na podlagi razvojnih dogovorov v letu 2023: do porabe sredstev ali podelitve treh štipendij oziroma najdlje pet let.

Za koga je namenjena?

Gre za spodbujanje študija v tujini in kratkih študijskih mobilnosti, kar je ključno za globalno usmerjenost visokošolskega izobraževanja ter izboljšanje konkurenčnosti in zaposljivosti mladih. Študenti, ki se odločijo za tovrstno izkušnjo, pridobijo pomembno jezikovno znanje, ki je v poslovnem svetu izredno cenjeno. Poleg tega se med izmenjavo srečujejo z raznolikimi kulturami in izzivi, kar spodbuja razvoj prožnosti, ustvarjalnosti in samostojnosti pri reševanju problemov. To jim omogoča razvijanje ključnih spretnosti, kot so medkulturna kompetenca, komunikacijske veščine in gradnja socialnih mrež, ki so ključnega pomena za uspeh tako na profesionalni kot osebni ravni.

Kakšne štipendije Ad futura obstajajo?

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ