Prijava na e-nasvete

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This event has passed.

Oddaja vloge za Zoisovo štipendijo

7. oktobra, 2016

štipendija

Sklad vsako leto najpozneje do konca junija objavi javni razpis za oddajo vloge za Zoisovo štipendijo.

Vlogo morate oddate vsi, Zoisovi štipendisti, ki jo želite prejemati tudi naslednje šolsko oziroma študijsko leto (za isto stopnjo izobraževanja). Za nadaljnje prejemanje štipendije morate izpolnjevati splošne pogoje in enega od spodnjih pogojev:

– povprečna ocena, pri čemer se upoštevajo ocene iz šolskega oziroma študijskega leta 2023/2024: DIJAKI najmanj 4,10, ; ŠTUDENTI najmanj 8,50

– uvrstitev med najboljših 5 % študentov v študijskem letu 2015/2016;

– izjemni dosežek, pri čemer mora biti izjemni dosežek na posameznem področju družbenega življenja dosežen v zadnjih dveh šolskih oziroma študijskih letih (2023/2024 in 2024/2025). Upoštevajo se npr. od 1. do 3. mesta na državnem tekmovanju, priznanja za najboljšo raziskovalno nalogo, udeležba in zasedba prvih treh mest na mednarodnih tekmovanjih, nagrajena znanstvena raziskovalna ali umetniška dela, objava znanstvene naloge v strokovni ali znanstveni reviji itd.).

Tisti, ki pa boste za štipendijo zaprosili prvič ALI pa boste nadaljevali izobraževanje na višji stopnji, pa morate izpolnjevati splošne pogoje IN:

– ste zlati maturant v Republiki Sloveniji ali

– ste uvrščeni med najboljših pet odstotkov študentov v svoji generaciji ali

– pa imate ustrezno povprečno oceno.

Posamezni pogoji so podrobneje opredeljeni v javnem pozivu. Besedilo javnega poziva in potrebni obrazci so na voljo na tej spletni strani, možno jih je prevzeti tudi osebno na javnem skladu v poslovnem času. Na spletni strani tako najdete vlogo, obrazec za uveljavljanje posebnih dosežkov in potrdilo o uvrstitvi med 5 % najboljših študentov.

Vlogo morate poslati ali pa jo osebno nesete na Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije, Dunajska 22, 1000 Ljubljana, s pripisom »Zoisova štipendija – stari/novi«.

Dodatne informacije so na voljo: www.sklad-kadri.si/si/stipendije/zoisove-stipendije, po telefonu na 01 434 58 97 in 01 434 10 83 ali pa po mailu na zoisi@sklad-kadri.si.

Osnovna Zoisova štipendija brez dodatkov znaša 148,15 evrov za dijake in 172,84 evrov za študente. V primeru izobraževanja v tujini znaša osnovna Zoisova štipendija brez dodatkov  296,29 evrov za dijake in 345,68 evrov za študente. Dodeli se lahko še dodatke, kot so za bivanje izven kraja stalnega prebivališča in dodatek za štipendiste s posebnimi potrebami.

Podrobnosti

Datum:
7. oktobra, 2016
Oznake dogodka:
, , ,