fbpx
Domov Oznake Stanovanje

Oznaka: stanovanje

Prijava v študentski dom

Na spletu je že dosegljiv Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2023/24. Kaj vse morate opraviti, priložiti in kako se sploh prijaviti v študentski dom ali pa najti zasebno sobo, v nadaljevanju.

Razpis za najem stanovanj za mlade

Stanovanjski sklad je objavil pilotni projekt - razpis za najem stanovanj za mlade med 18. in 29. letom.

Seminar: pravice študentov najemnikov

Ali morate imeti najemno pogodbo? Kako ta sploh izgleda? Kakšne so vaše pravice kot najemniki? Vabljeni na brezplačni seminar.

Mladi in stanovanjski izziv

Po podatkih Statističnega urada evropske unije - Eurostat v Sloveniji skoraj polovica mladih živi pri starših (44,1 %), saj si življenja na svojem ne morejo privoščiti. Nakup nepremičnine je še vedno najbolj varna naložba, pravi Stanka Solar, direktorica nepremičninske agencije Stan nepremičnine d.o.o.

Zmotna prepričanja študentov

Današnji svet je vedno bolj fleksibilen in spreminjajoč, prav takšni pa moramo biti tudi ljudje in predvsem bodoči iskalci zaposlitve. Zato za vas razbijamo nekaj stereotipov, ki jih imajo študenti, ko končajo študij in zaradi katerih se sami pogosto omejujejo in posledično ne dobijo službe ali pa se znajdejo v različnih stiskah.

VIDEO: Drobni nasveti pri ogledu in najemu stanovanja

Najem sobe ali stanovanja pri zasebniku v univerzitetnem kraju nam lahko povzroči veliko sivih las - da bomo vedeli, katere so tiste bistvene točke in na kaj moramo biti pozorrni, si oglejmo video...

Vodič za najem študentske sobe

Vsi ki prvič iščete študentsko sobo, pomembno je, da jo znate izbrati, veste kakšni so stroški in da veste, kako ravnati ob zaključku najema. Mini vodič v nadaljevanju.

Kako do prvega stanovanja?

Prvi korak je, da si naredite seznam potreb, želja in možnosti. Pri nakupu boste morali sprejeti kar nekaj kompromisov glede želja in možnosti, zato naj bodo želje realne in primerne zmožnostim.

Načini, kako do stanovanja

Kakšne so poti, smo povprašali go. Katarino Žvižaj, vodjo sodobne poslovalnice Nove kreditne banke Maribor – Koroška vrata, o subvencijah pa Stanovanjski sklad RS.

Ureditev najemnega razmerja

Odločitev je padla – skupaj s prijatelji ste se odločili za prijetno stanovanje, ki ustreza vsem. Pred vselitvijo morate obvezno podpisati najemno pogodbo; napotke, kaj vse mora vsebovati in nasvete, da bo vaše bivanje zares brezskrbno, pa najdeš spodaj.