fbpx
Domov Oznake Služba

Oznaka: služba

Kako se uspešno pripravimo na razgovor

Pri razgovoru za službo šteje videz – ne zgolj izbira oblačil, temveč kako »nosiš« samega sebe. Tudi če na vsa vprašanja odgovorite korektno, lahko površna telesna govorica sproži neželene signale in pokvari dojemanje sogovorca.

Zmotna prepričanja študentov

Današnji svet je vedno bolj fleksibilen in spreminjajoč, prav takšni pa moramo biti tudi ljudje in predvsem bodoči iskalci zaposlitve. Zato za vas razbijamo nekaj stereotipov, ki jih imajo študenti, ko končajo študij in zaradi katerih se sami pogosto omejujejo in posledično ne dobijo službe ali pa se znajdejo v različnih stiskah.

VIDEO: Karierni centri

Mnogo študentov ter diplomantov se tekom študija in ob zaključku sprašuje "Kaj pa sedaj," saj imajo znanje, vendar ne dobijo priložnosti za nadgradnjo znanja, iskanje prve zaposlitve pa predstavlja velik problem. "Ko ne veš kam, pridi k nam!" je slogan kariernih centrov.

Znanje tujih jezikov ti olajša iskanje zaposlitve

Kako izboljšati jezikovne spretnosti evropske delovne sile? To je pogosto vprašanje, s katerim se ukvarja skupina vladnih strokovnjakov tako imenovane poslovne platforme za večjezičnost. Delovna skupina, ki jo je ustanovila Evropska komisija, je pred kratkim objavila svoje izsledke.

Europass življenjepis

Europass omogoča izboljšanje preglednosti kvalifikacij, njihovo primerljivost in prenosljivost ter prepoznavanje posameznikovih kompetenc, ki jih pridobi z izobraževanjem, usposabljanjem in delom na področju Evropske unije.

Psihološki testi na razgovorih

Po prijavi na razpisano delovno mesto nas delodajalec lahko povabi še na psihološki test. Zakaj jih podjetja izvajajo, kaj lahko pričakujemo in kako se nanj pripravimo?

Očarajte na razgovoru

Iščete službo? Vaša vstopnica je razgovor za delo. Če se boste izpraševalcu priljubili že s prvim vtisom, ste skoraj že zmagali. Zbrali smo nekaj napotkov, da jih boste lažje prepričali: