fbpx
Domov Oznake Recepti

Oznaka: recepti

6 idej za zajtrk

Pripravili smo nekaj idej za dobre in zdrave zajtrke. Vzemite si dovolj časa, da v miru pozajtrkujete, potem pa se odpravite v šolo, na predavanja ali po drugih opravkih.

Ali shranjujete živila pravilno

Živila je bolje kupovati in porabljati sproti, a natrpani urniki včasih ne omogočajo obiska trgovin z živili več kot enkrat na teden. Tukaj pa igra ključno vlogo primerno shranjevanje živil, saj omogoča, da izdelkom podaljšate življenjsko dobo, ti pa obdržijo vsebnost hranilnih snovi. Glede shranjevanja živil obstaja veliko mitov, saj velja prepričanje, da je treba živila shranjevati v hladilniku.

Slastni tunini recepti

Idealno za zajtrk, kosilo ali večerjo, priprava je hitra in enostavna, v telo pa boste vnesli potrebne vitamine, minerale, beljakovine in maščobne kisline omega 3. Dejstvo je, da smo Slovenci (pre)majhni porabniki rib. Statistike kažejo, da je letna poraba na osebo le 2,5 kg morskih in sladkovodnih sadežev ter rib v povprečju, svetovna letna poraba na prebivalca pa presega 16 kg.

Party prigrizki s tuno

Za večjo družbo pripravite obložene kruhke, naredite različne namaze ali prigrizke. Če bo žurerska noč daljša pa lahko prijateljem pripravite tudi obilnejšo večerjo.

10 najbolj popularnih koktejlov

Vsi radi pijemo koktejle, predvsem poleti. Pa se že ugotovili, kaj se skriva v vaših najljubših? Da jih boste lahko pripravili tudi doma, smo za vas zbrali recepte za pet najbolj priljubljenih koktajlov. Pri tem pa opozorili, da prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju in da ko vozite ne pijete, seveda nista odveč. Alkohol pa lahko nadomestite tudi s sokovi, kar pa je še bolj zdravo.

S5 SIT: petek

Vam zmanjkuje idej, kaj bi si tokrat pripravili za kosilo, zajtrk in večerjo? V tabeli smo zbrali enostavne in raznovrstne recepte. Poskusite spodnje recepte za dve osebi. Naj petek hitro mine v dobri družbi ob dobri hrani. Pa dober tek!

S5 SIT: četrtek

Vam zmanjkuje idej, kaj bi si tokrat pripravili za kosilo, zajtrk in večerjo? V tabeli smo zbrali enostavne in raznovrstne recepte. Poskusite spodnje recepte za dve osebi. Četrtek je čas za zabavo. Pa dober tek!

S5 SIT: sreda

Vam zmanjkuje idej, kaj bi si tokrat pripravili za kosilo, zajtrk in večerjo? V tabeli smo zbrali enostavne in raznovrstne recepte. Poskusite spodnje recepte za dve osebi. Naj bo sreda polna energije. Pa dober tek!

S5 SIT: torek

Vam zmanjkuje idej, kaj bi si tokrat pripravili za kosilo, zajtrk in večerjo? V tabeli smo zbrali enostavne in raznovrstne recepte. Poskusite spodnje recepte za dve osebi. Naj bo torek zdrav. Pa dober tek!

Slovarček eksotičnih jedi

Zdaj ko ste študenti, boste imeli več možnosti, da si privoščite prehranjevanje v eksotičnih restavracijah, saj tudi te po večini ponujajo študentsko prehrano. Ker pa se velikokrat zgodi, da so na meniju samo imena jedi, brez razlage, vam ponujamo osnovni vodič po eksotičnih jedeh. Pa dober tek!