fbpx
Domov Oznake Kuhanje

Oznaka: kuhanje

Tedensko načrtovanje obrokov vnaprej

»Meal prepping« - začnite načrtovati obroke vnaprej, da bi se izognili nezdravim hitrim prigrizkom in obrokom. V trgovini boste prihranili, saj ne...

Ali shranjujete živila pravilno

Živila je bolje kupovati in porabljati sproti, a natrpani urniki včasih ne omogočajo obiska trgovin z živili več kot enkrat na teden. Tukaj pa igra ključno vlogo primerno shranjevanje živil, saj omogoča, da izdelkom podaljšate življenjsko dobo, ti pa obdržijo vsebnost hranilnih snovi. Glede shranjevanja živil obstaja veliko mitov, saj velja prepričanje, da je treba živila shranjevati v hladilniku.

VIDEO: S5 sit – Gobova rižota

Zopet kuhamo študentsko kosila za manj kot 5€. Ali nam je uspelo? Poglej, kako lahko na hitro pripraviš zelo okusno in poceni kosilo.

VIDEO: S5 sit – pašta Gorgon Zola

Okusno kosilo za 2 lačni osebi za 3,27€? Nemogoče? Preveri!

S5 SIT: petek

Vam zmanjkuje idej, kaj bi si tokrat pripravili za kosilo, zajtrk in večerjo? V tabeli smo zbrali enostavne in raznovrstne recepte. Poskusite spodnje recepte za dve osebi. Naj petek hitro mine v dobri družbi ob dobri hrani. Pa dober tek!

S5 SIT: četrtek

Vam zmanjkuje idej, kaj bi si tokrat pripravili za kosilo, zajtrk in večerjo? V tabeli smo zbrali enostavne in raznovrstne recepte. Poskusite spodnje recepte za dve osebi. Četrtek je čas za zabavo. Pa dober tek!

S5 SIT: sreda

Vam zmanjkuje idej, kaj bi si tokrat pripravili za kosilo, zajtrk in večerjo? V tabeli smo zbrali enostavne in raznovrstne recepte. Poskusite spodnje recepte za dve osebi. Naj bo sreda polna energije. Pa dober tek!

S5 SIT: torek

Vam zmanjkuje idej, kaj bi si tokrat pripravili za kosilo, zajtrk in večerjo? V tabeli smo zbrali enostavne in raznovrstne recepte. Poskusite spodnje recepte za dve osebi. Naj bo torek zdrav. Pa dober tek!

Ne pecite nad 120 °C

Ste že slišali za akrilamid? Nastane preko kemične reakcije pri pečenju škrobnatih jedi in je v prevelikih količinah škodljiv za zdravje. Na akrilamid smo postali pozorni, ker se kot industrijska kemikalija uporablja pri proizvodnji papirja, vodnih in komunalnih cevi, v tekstilnih tovarnah itd.

Kuhanje v voku

Poskusite se tudi vi zapeljati voku, ki dovoljuje kombiniranje skoraj vseh vaših idej, na koncu pa jed še dobro tekne! Jedi v voku so hitro pripravljene in bolj zdrave, saj zelenjava ohrani večino svojih pozitivnih učinkovin. Več kot primerno za azijske navdušence, priporočamo pa, da poskusite tudi najbolj skeptični. Dober tek!