fbpx
Domov Oznake Komunikacija

Oznaka: komunikacija

Komunikacija s profesorji & asistenti

Pri osebnem pogovoru lahko nadzorujete vaš ton glasu, izgled in tudi izbiro besed, kar vpliva na vtis, ki ga pustite pri ljudeh. Obdobje študija predstavlja tesno obdobje na poti do profesionalne karierne poti. Komunikacija je veščina, ki jo razvijte že v času študija, tako osebno komunikacijo kot komunikacijo preko elektronske pošte. Vložite kakšno minuto več v pisanje elektronskega sporočila in izkažite spoštovanje. Nekateri profesorji in asistenti sicer sprejmejo tudi bolj pogovorne maile študentov, vendar še vseeno prevladujejo tisti, ki pričakujejo udarnejše strukturirano elektronsko sporočilo.

Komunikacija je temelj odnosa

Če se želimo dobro sporazumevati, moramo poznati abecedo uspešne komunikacije. Njena prva črka je osebna komunikacija. Poleg tega je pomembno, da se partnerja med sabo poslušata, kaj si imata za povedati in se vmes ne skačeta v besedo. To je včasih kadar gre za konflikte, kjer je prisotno veliko jeze, zelo težko in naporno.

Mobilne aplikacije

Mobilni telefon – nepogrešljiv tehnični pripomoček skoraj vsakega študenta. Nekatere aplikacije so na telefonu nameščene že ob nakupu, spet druge si lahko glede na individualne želje namesti posameznik sam.

10 zlatih pravil osebne komunikacije

Kakovost odnosov vpliva na nas in naše razpoloženje. Oglejte si, kako naj poteka osebna komunikacija v 10 točkah, ki so zlata pravila.

Skupaj čez ovire v partnerstvu

Partnerska zveza je vsakodneven izziv, ki poleg mnogih lepih trenutkov prinaša tudi težave. Pogosto se morata partnerja namreč soočiti s problemi, kot so ločitev, neuspešna zveza, osamljenost, depresija, neplodnost, bolezen, izguba službe in še bi lahko naštevali.

Življenje s partnerjem pod eno streho

Mladi pari začnejo po določenem času trajanja zveze običajno razmišljati o skupnem življenju. Gre za življenjsko prelomnico, ki pomeni prehod iz mladosti v odraslost, ko si želite zasebnosti, neodvisnosti od staršev, preprosto se želite ustaliti in biti s svojim partnerjem.

Dober partnerski odnos – mit ali resničnost?

V zakonu sta vedno dva, mož in žena, in ker sta različna, so trenja in konflikti neizbežni. Običajno si nezavedno izberemo partnerja, ki je na isti stopnji osebnostne zrelosti, kot smo sami, in je na podoben način ranjen, kot smo ranjeni mi.

Postanite bolj družabni

Študentska leta naj bodo čas, ko skleneš vseživljenjska prijateljstva. Obogati svoje življenje z novimi poznanstvi, pridobi čim več novih prijateljev in bodi odprt za vse norosti študentskega življenja. Čaka te vznemirljivo potovanje, na katerem boš prejemal, kot boš dajal.