fbpx
Domov Oznake Gledališče

Oznaka: gledališče

Študentski kulturni izziv

Naredite si kulturni izziv, ki se lahko začne tudi aprila, da se boste udeležili vsaj 1 kulturnega dogodka ali znamenitosti na mesec.

Doza kulture v času študija

Na univerzi v Arkansasu so ugotovili, da imajo študentje, ki redno obiskujejo kulturne prireditve boljše literarno znanje, toleranco in empatijo do drugih ljudi. Dosegajo tudi boljše rezultate na testih in hitreje prepoznajo, kaj drugi ljudje razmišljajo, občutijo ali jim želijo sporočiti.

Top 10 zanimivosti o gledališču

Kdaj ste bili nazadnje v gledališču? Morda vas bodo spodnje zanimivosti prepričale, da boste njegov prag odslej prestopili večkrat in se predali njegovi skrivnostnosti.

Kultura v Novem mestu in v Kranju

Poglejte si seznam kulturnih ustanov v Novem mestu in Kranju. Pred obiskom preverite ali imate kakšen popust, glede na to, da se še izobražujete. Vsak narod ima svojo kulturo in svoj pogled na kulturo. Kultura vas bo spremljala povsod, poleg učenja, zabav, športnih aktivnosti pa si vzemite tudi čas za kulturo, kulturne ustanove.

Kulturni užitki na Štajerskem

Kultura v Mariboru ponuja pester nabor hramov umetnosti in humanizma. Oglejte si seznam kulturnih ustanov v Mariboru in v Celju.

Kam na kulturo v Ljubljani?

Kultura je del vsakega izmed nas. Vsak narod ima svojo kulturo in svoj pogled na kulturo. Kultura vas bo spremljala povsod, poleg učenja, zabav, športnih aktivnosti pa si vzemite tudi čas za kulturo, kulturne ustanove, tako da si jih ogledate, ali pa si morda ogledate kakšno gledališko predstavo. Za vas smo zbrali seznam, kam se lahko odpravite.

Kulturne ustanove na Primorskem

Med študijskim letom ne pozabite na kulturno udejstvovanje. Za vas smo pripravili izbor muzejev, gledališč, galerij in drugih ustanov, kamor se lahko odpravite. Na...

Bonton na kulturnih prireditvah

Beseda bonton pomeni pravilo, pa naj bo pravilo vedenja, oblačenja. Naš bonton je naučen, saj smo kot otroci posnemali svoje starše. Z leti pa oblikujemo svojo kulturo, ki je prilagojena različnim situacijam, dogodkom, prireditvam.