fbpx
Domov Oznake Bruc

Oznaka: bruc

Sprejem brucev v Ljubljani

Tudi letos bo v Ljubljani potekal slavnostni sprejem brucev. Letos bo ta potekal 2. oktobra, na Kongresnem trgu. Namenjen pa je vsem brucom in njihovim staršem, udeleži pa se ga lahko kdorkoli.

VIDEO: 6 pomembnih opravil na začetku študijskega leta

Ali veste, kaj je treba postoriti že v prvem tednu? Zbrali smo nekaj predlogov, da bo začetek študijskega leta lažji in da boste pripravljeni na novo, uspešno študijsko leto.

Sprejem brucev v Ljubljani

Tudi letos bo v Ljubljani potekal slavnostni sprejem brucev. Letos bo ta potekal 1. oktobra, na Kongresnem trgu. Namenjen pa je vsem brucom in njihovim staršem, udeleži pa se ga lahko kdorkoli.

VIDEO: Slavnostni sprejem Brucev 2012

Študijsko leto 2012/2013 se je tudi uradno pričelo. 1. 10. je bil na Prešernovem trgu v Ljubljani slavnostni sprejem za vse novopoečene študente, kjer so jih sprejeli vsi dekani vseh visokošolskih zavodov Univerze v Ljubljani ter župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Jankovič.

Slovar brucev

Ko še ne veste, kaj je inskripcija, čemu služi indeks ali kako lahko uporabimo bone. Da se ne bi znašli v zagati, smo vam pripravili kratek slovar študentskih izrazov, s katerimi boste v študentsko življenje lahko zakorakali še bolj suvereno.

Če ugotoviš, da je bila izbira študija nepravilna

Kaj narediti, če ugotovite, da vaš študij ni to, kar ste si predstavljali? Prvi korak je, da se zavedate, da se to lahko zgodi vsakomur, zato ne glejte na to kot neuspeh temveč kot spoznanje, kaj vas v življenju veseli.

Kasnejši prepis na drugo študijsko smer

Kaj pa, če ugotovite, da ste naredili napačno odločitev in študij, ki ga študirate, ni to, kar ste si predstavljali? Kaj narediti? Ponujamo vam nekaj rešitev in nasvet, da to še ne pomeni, da je konec sveta.

Slovar študentskega jezika

Ste že slišali za slovar študentskega jezika? V njem smo zbrali najpogosteje uporabljene izraze, na katere boste naleteli tekom svojega študija.

Tutorska pomoč za nove študente

Na angloameriških fakultetah je tutorstvo že dolgo sestavni del univerzitetnega življenja, v Sloveniji pa je tovrstna pomoč študentom še dokaj nova. Anketa med študenti je pokazala, da jih večina tutorstvo sicer pozna, vendar pa se je v času študija na tutorja obrnilo le slabih 35 odstotkov študentov.

Univerzitetni bonton

Prav študenti, ki predstavljajo bodočo gonilno silo sveta, morajo biti oboroženi tudi z znanjem pravil bontona. To znanje je sestavni del izobrazbe in bo prišlo prav tako v zasebnem kot tudi v poklicnem življenju.