fbpx
Domov Oznake Bolezen

Oznaka: bolezen

Soliti ali ne soliti?

Brez soli naše jedi nimajo pravega okusa. Ko kupujemo sol, lahko ugotovimo, da je izbira soli pravzaprav velika.

Telesna vnetja

Vedno več strokovnjakov poroča o škodljivih vplivih, ki jih imajo nepravilna prehrana, vsakodnevni stres, pomanjkanje fizične aktivnosti ter tempiran način življenja. Škodljivi vplivi se kažejo predvsem na telesu, in sicer v obliki vnetij.

Pozdravite se brez antibiotikov

Antibiotiki so zdravila za zdravljenje okužb, ki jih povzročajo bakterije. Antibiotiki ne morejo pozdraviti okužb, ki jih povzročajo virusi, kot so prehladna obolenja in gripa. Zdravnik vam lahko predpiše antibiotik le, če imate bakterijsko okužbo, na primer bakterijsko pljučnico.

Medicinske gobe – čudež ali prevara?

Medicinske gobe se ponekod po svetu, predvsem v Aziji, Južni in Srednji Ameriki, poznane že zelo dolgo. Štejejo jih med priznana tradicionalna zdravila. Kraljica med medicinskimi gobami je ganoderma lucidum (svetlikava pološčenka ali reiši), poleg nje pa poznamo še šitake, ostrigar, poliococos, trametes vessicolor in grifola frondosa.

VIDEO: Kako si pomagamo, ko nam začne imunski sistem pešati?

Pozimi se pogosto zgodi, da zaužijemo premalo pomembnih vitaminov ali pa se prehranjujemo preveč enolično, kar lahko vodi do oslabljenega imunskega sistema ter do različnih obolenj.

Z naravnimi zdravili proti prehladu

Če ste eden izmed tistih, ki ob prvih znakih prehlada vzamete tableto, le preberite naslednje vrstice. Obstajajo alternative za zdravljenje prehlada in povečanje odpornosti.

Pozor: kandida na pohodu

Candida albicans (kandida) je gliva kvasovka, ki jo pogosto najdemo v dihalih, črevesju, nožnici in koži. Glivic je več kot sto vrst in večina jih je neškodljivih. Obstaja tudi okoli petdeset vrst patogenih glivic, ki lahko povzročijo lokalne glivične okužbe kože, lasišča, nohtov, nožnice ali ustne votline, zelo redko pa resnejše oblike bolezni.