Prijava na e-nasvete

Z naravnimi zdravili proti prehladu

5 ključnih ZMOT o prehladu

  1. Mraz in prehlad sta povezana. Ne! Pri mrazu je odločilno stanje vašega organizma in tudi vaše prepričanje – če vas je mrazu strah, bo le-ta zablokiral energijo in delovanje imunskega sistema, kar bo omogočilo vdor in nemoteno razmnoževanje virusov. Če pa se ostrega vremena veselite, boste imeli dobro prekrvavitev, hkrati pa bo vaš imunski sistem varovala kopica hormonov.
  2. Najprej morate znižati povišano temperaturo. Ne! Povišana temperatura je odraz obrambne reakcije telesa proti škodljivimi vsiljivci. Namesto, da bi organizmu v tej borbi pomagali, takoj sežemo po tabletah, ki zbijajo temperaturo. Povišana temperatura nam je v pomoč, a le v primeru, da njenih uslug ne zatiramo, temveč jih izkoristimo.
  3. Če boste ustavili smrkanje, kihanje, kašljanje in potenje, boste pozdravili prehlad. Ne! Vse to so le znaki, ki dokazujejo, da se vaše telo uspešno bojuje proti virusom, uničeni in onesposobljeni virusi pa morajo na nek način zapustiti vaše telo.
  4. Zdravila pozdravijo prehlad. Ne! Večina zdravil le lajša simptome prehlada ali gripe, kar pomeni, da se le od zunaj ne bo več videlo, kaj se kuha v vašem telesu.
  5. Hitra okrepitev imunskega sistema. Ne! Čez noč ne gre. Kljub uživanju probiotikov, naravnih vitaminov in rudnin, alg, aloe vere in ostalih stvari je potrebno počakati približno en mesec, da telo resnično izboljša delovanje imunskega sistema. Edina pomoč na hitro je uživanje alkoholnega izvlečka echinaceje (ameriškega slamnika), ki podviza imunski sistem že v 15 minutah.

Kako brez tablet znižati povišano temperaturo?

Povišano temperaturo lahko enačimo s pospešenim izgorevanjem, pri čemer moramo paziti, da nikjer nič ne zastaja in da ne nastaja pritisk. Dva od odtokov sta črevo in ledvice, ki morata delovati brezhibno. Pri tem si lahko pomagate z zeliščnimi klistirji in naravnimi odvajali, prečiščenje ledvic pa spodbudijo različna odvajala za vodo (zlata rozga, preslica, čaj iz peteršilja, čebule ali brinja, šipkov čaj). Poskrbite tudi za kožo – pri vročini vedno pomagajo obkladki, ki jih prej namočite v kis in tesno ovijte okoli trupa, prsnega koša, goleni ali stopal. Pri povišani temperaturi se ne silite z beljakovinsko in težko prebavljivo hrano, temveč pijte veliko sadnih sokov, čajev in vode. Temperaturo znižuje tudi sok rdeče pese, kokosova voda ter citrusi. Sveže pripravljen sadni sok vas bo osvežil, organizem pa bo dobil potrebne soli in vitamine. Pazite, da pijete počasi, po požirkih, in sokove dobro pomešate s slino.

Vir: Prirejeno po gradivih www.zazdravje.net.

zp8497586rq

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PREBERI VEČ

MNENJA ŠTUDENTOV

O NAS

Za vsa vprašanja, komentarje, ideje nas kontaktirajte. V najkrajšem možnem času vam bomo poskušali odgovoriti.

Stik z nami: info@MestoMladih.si

SLEDI NAM